Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

kaka antono mitro
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new (1)

|Ξεκινά η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Welcome το UP, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Οκτωβρίου 2026

panepistimia
Ξεκινά η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Welcome το UP, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Οκτωβρίου 2026
 
Τον Οκτώβριο του 2026 το Πανεπιστήμιο Πατρών ανοίγει και πάλι την ακαδημαϊκή χρονιά με το «Welcome to UP», το μεγάλο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 6 έως και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
 
Η διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υλοποίησης για τη Διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών με την πόλη και την Περιφέρεια, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.
 
Για πέμπτη χρονιά φέτος, το «Welcome to UP» επανέρχεται ως μια καινοτόμα πρωτοβουλία για τα ελληνικά πανεπιστημιακά δεδομένα, αναδεικνύοντας έναν πρωτοποριακό τρόπο υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών. Το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει έμφαση στη δημιουργία εμπειριών, στην καλλιέργεια της συλλογικότητας και στη σύνδεση της ακαδημαϊκής ζωής με την κοινωνία, ενισχύοντας τους δεσμούς με τις πόλεις όπου αναπτύσσεται το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας.
 
Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που συνδυάζει την επιστήμη, τον πολιτισμό, τη μουσική και τη δημιουργικότητα, το Φεστιβάλ συγκροτεί έναν πολυεπίπεδο θεσμό με επίκεντρο τον φοιτητή. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανοιχτές δράσεις διαμορφώνουν ένα δυναμικό περιβάλλον, όπου η φοιτητική ζωή ξεκινά με ενθουσιασμό, συμμετοχή και σεβασμό στη γνώση.
 
Ο θεσμός έχει πλέον εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα.
 
Το «Welcome to UP 2026» διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos