Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

Υπέρ της συμπόρευσης με Τσίπρα ο Φάμελλος – «Έκρηξη» από Πολάκη

famellos tsipras 797x491

Υπέρ της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το μεσημέρι της Πέμπτης (23/10), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από στελέχη του οργάνου με τον Παύλο Πολάκη να κάνει λόγο για διάσπαση και να απειλεί με αποχώρηση.

«Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν προφανώς μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη, που δημιουργεί προβληματισμό, αναζητήσεις και ερωτήματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και σε όλους τους πολίτες. Πήρα την πρωτοβουλία και τοποθετήθηκα καθαρά από την πρώτη μέρα. Δεν υποτιμούμε ούτε την κοινή μας πορεία, ούτε το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική. Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος. Και η δική μας πρόταση περιλαμβάνει την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη μεγάλη αλλαγή και ανανέωση που έχουμε πετύχει» είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

ADVERTISING

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε πως «ολοκληρώσαμε μετά το Συνέδριό μας την παρουσίαση της Προοδευτικής Ελλάδας στη ΔΕΘ, ολοκληρώσαμε στην Κεντρική Επιτροπή όλες τις οργανωτικές αλλαγές και έχουμε καταθέσει ένα πλήρες πολιτικό σχέδιο συνεργασιών. Η πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο των πολιτικών δυνάμεων έχει κατατεθεί προσωπικά από εμένα και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Ιανουάριο του 2025, διότι αποτελεί κοινωνικό αίτημα».

«Έχουμε προτείνει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, φόρουμ διαλόγου, αλλά και εξωκοινοβουλευτικές συμμαχίες για τα προβλήματα της κοινωνίας. Οι λίγες θετικές στιγμές είχαν μεγάλο αποτύπωμα… Όμως και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Αριστερά έχουμε αρνήσεις και υπαναχωρήσεις. Και εδώ υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα των συνεργασιών, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι για «να αποκτήσει σχήμα, μορφή και περιεχόμενο η προοδευτική συνεργασία, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κόμμα που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πλατιά ενωτική πρωτοβουλία του προοδευτικού χώρου και του προοδευτικού ψηφοδελτίου».

«Έκρηξη» από Πολάκη

Οι παραπάνω αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για διάσπαση με αυτή την εισήγηση.

Σηκώνοντας το γάντι, ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να απάντησε πως είναι κάθετα αντίθετος με τη διάσπαση.

Αντιπαράθεση, κατά πληροφορίες, φέρεται να υπήρξε και μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Ραγκούση.

cnn

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

marina skorldalia viber

This will close in 20 seconds