Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Επιμόρφωση μαθητών του σχολείου από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου

image 31 14

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης-Υλοποίησης του Υπουργείου Υγείας

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου βίωσαν μια εκπαιδευτική εμπειρία αφοσιωμένη στην υγεία και την ευημερία τους, μέσω του προγράμματος αγωγής υγείας που διοργανώθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου.

Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», επικεντρώθηκε σε δύο βασικά θέματα: τεχνικές χαλάρωσης για πρόληψη και έλεγχο του στρες και πρώτες βοήθειες για παιδιά.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος, η Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, κα. Σιδηροκαστρίτη Κωνσταντίνα, προέβη σε διαλέξεις, προβολή παρουσιάσεων και βιωματικές ασκήσεις, εκπαιδεύοντας τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου σχετικά με τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να εφαρμόσουν για την αντιμετώπιση του στρες. Ακολούθησε συζήτηση καθώς οι μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον εκφράζοντας τις απορίες με πλήθος ερωτήσεων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες για παιδιά, με βιωματικό τρόπο παρουσίασης πιθανών ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν στο σχολείο και τη γειτονιά. Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ενημερώθηκαν από την Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΜΥ Πύργου, κα. Κολλιοπούλου Ρεβέκα, και την Επισκέπτρια Υγείας της Ν.Μ. Πύργου, κα. Κηπουργού Κασσιανή, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να αντιδρούν σε περιστάσεις όπως ατυχήματα στο κεφάλι, στο μάτι, στην είσοδο εντόμου στο αυτί, σε  χτυπήματα στα άκρα (σπάσιμο, διάστρεμμα) καθώς επίσης και σε περίπτωση πνιγμού, εγκαυμάτων, λιποθυμίας , δηλητηριάσεων, δαγκώματος από ζώο και αιμορραγίες.

Αυτές οι δράσεις αποτελούν μέρος της δέσμευσης μας για την προώθηση μιας υγιούς και ασφαλούς σχολικής κοινότητας, προσφέροντας στους μαθητές μας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους άλλους.

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την 1η ΤΟΜΥ Πύργου και ιδιαίτερα στην Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΜΥ Πύργου, κα. Κολλιοπούλου Ρεβέκα, την Επισκέπτρια Υγείας της Ν.Μ. Πύργου, κα. Κηπουργού Κασσιανή και την Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, κα. Σιδηροκαστρίτη Κωνσταντίνα για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των μαθητών μας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds