Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: Βιωσιμότητα, Αειφορία, Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Συμφωνία

kjfykfxy

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, ο Δασάρχης κ. Μποβολέτης, προσήλθε στον χώρο του σχολείου μας για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές / μαθήτριες της Α’ τάξης Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, σχετικά με έννοιες που αφορούν στην Βιωσιμότητα, την Αειφορία, την Κυκλική Οικονομία και την Πράσινη Συμφωνία.

Αφορμή αυτού αποτέλεσε η εθελοντική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  του σχολείου μας στα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά πρόγραμματα:

  • Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη-Έλληνες της Πόλης πολίτες της Οικουμένης και
  • Βιώσιμες πόλεις-τέχνες και βιωσιμότητα. 
  • Επίσης οι έννοιες αυτές  είναι άμεσα συνδεδεμένερς με τα 6 μαθήματα προσανατολισμού που παρακολουθούν οι μαθητές της Α Τάξης των Πρότυπων ΕΠΑ,Λ. όπου όλες αυτές  οι έννοιες εξετάζονται σχετικά με τους τρόπους ενσωμάτωσης στους παραγωγικούς και οικονομικούς τομείς της καθημερινότητας και της ζωής του ανθρώπου.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριες προκειμένου να λυθούν οι απορίες τους. Τα λεγόμενα και οι απαντήσεις του κ. Μποβολέτη κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους δημιουργήθηκε η ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση υλικού και εννοιών.

Εκ μέρους του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας ευχαριστούμε πολύ τον Δασάρχη Αμαλιάδας,  κ.  Μποβολέτη Βασίλειο για την άμεση ανταπόκριση του στην πρόσκληση του σχολείου μας και την άψογη συνεργασία μας!!!!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds