Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών/τριών Α’ τάξης στην Πύλο

1715992958727

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριών της Α’ τάξης στην Πύλο, πόλη με έντονο ιστορικό ενδιαφερον. Στην αρχή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Γιάλοβα και να περπατήσουν στην παραλία. Ακολούθως μετέβησαν στην Πύλο και περιηγήθηκαν στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Επισκέφθηκαν το φρούριο του Νιόκαστρου, ένα εντυπωσιακό οχυρό κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Πύλου κτισμένο πάνω στα βράχια με θέα στα πέριξ της Πύλου, καθώς και στον όρμο του Ναυαρίνου. Εντός του φρουρίου οι μαθητές περιηγήθηκαν στην ακρόπολη και απόλαυσαν τη θέα, επισκέφθηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, στο διατηρητέο κτήριο Μαιζώνος, ένα από τα σημαντικά μουσεία της Μεσσηνίας με μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα για την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων το οποίο στεγάζεται στο κτίριο Πασά στο Νιόκαστρο και φιλοξενεί ευρήματα από υποβρύχιες ανασκαφές και γνώρισαν τη διαδικασία της υποβρύχιας ανασκαφής, αλλά και τον αρχαιολογικό πλούτο που κρύβουν οι θάλασσές της Πελοποννήσου.

Επίσης, επισκέφθηκαν τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, έναν τετράγωνης κάτοψης ναό, με οκταγωνικό τρούλο που στηρίζεται σε τέσσερις ογκώδεις πεσσούς, ο όποιος ιδρύθηκε αρχικά ως οθωμανικό τέμενος, μετετράπη σε καθολική εκκλησία κατά την περίοδο της ενετοκρατίας, ενώ ως χριστιανικός ναός λειτούργησε και μετά ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους.

Ακολούθως οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στην πόλη και επισκέφθηκαν το διατηρητέο νεοκλασικό σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στον παραλιακό δρόμο, όπου φιλοξενεί την έκθεση της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα René Puaux, η οποία περιλαμβάνει κυρίως χαρακτικά, λιθογραφίες και ελαιογραφίες με θέματα τους ήρωες, τις ηρωίδες και τα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Παρακολούθησαν το ψηφιακό έκθεμα για την ιστορική ναυμαχία του Ναυαρίνου, το οποίο προβάλλεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Τέλος, βρέθηκαν στο κέντρο της Πύλου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων όπου δεσπόζει το μνημείο προς τιμήν των Ναυάρχων Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν, οι οποίοι ηγήθηκαν της ιστορικής ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρία Μπαντούνα, Διευθύντρια του σχολείου, κ. Αθανασία Μπούλιαρη, Γαλλικής Γλώσσας, κ. Σπίνος Ευθύμιος, Βιολόγος και κ. Ελισσάβετ Πλιατσικούρη, Φυσικής Αγωγής.

1715993222736
1716172913940
1715992958727
1715992958730
1715994833219

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds