Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

3ο Γενικό Λύκειο Πύργου Pierre de Coubertin: Επίσκεψη μαθητών στον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

image 43 27

Επίσκεψη μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου Pierre de Coubertin στον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

Γέμισαν με θετική ενέργεια το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας οι μαθητές από την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ελλάδα που επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο κ. Άρη Παναγιωτόπουλο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου Pierre de Coubertin, συνοδευόμενοι από δύο Πολωνούς και δύο Βέλγους καθηγητές και από τους τρεις Έλληνες καθηγητές τους, τις κυρίες Χριστοδούλου και Χατζηελευθερίου και τον κ. Φλέσσα, συζήτησαν με τον Δήμαρχο την έννοια και την αξία της Δημοκρατίας που αποτελεί και το πρότζεκτ του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο τους. Όπως ανέφερε ο κ. Φλέσσας, οι Έλληνες μαθητές είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια, είχαν επισκεφτεί τις χώρες αυτές και τώρα η Ελλάδα τους υποδέχεται και τους ξεναγεί στο Νομό μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, τους ενημέρωσε για το πόσο σημαντική είναι αυτή η χρονιά για τη χώρα μας, καθώς στις 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, 2800 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ευκαιρία για αυτούς να επισκεφτούν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και να απολαύσουν την ελληνική φύση και τις ομορφιές του τόπου μας. Παράλληλα, αναφερόμενος στην έννοια της Δημοκρατίας, τους εξήγησε ότι είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και γεννήθηκε στην Ελλάδα. Βασικές αρχές της είναι η Ελευθερία του ατόμου, η Αναγνώριση του «άλλου» και η Αξιοπρέπεια στην έννοια του «ανθρώπου».

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι ζήτησαν να ξεναγηθούν στο χώρο του Δημαρχείου και κατόπιν συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον Δήμαρχο, αντάλλαξαν φωτογραφίες και αποχώρησαν με την ευχή να συναντηθούν ξανά το συντομότερο.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds