Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

4ο Γυμνάσιο Πύργου:Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

iliakanea 4opyrgos 3

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια  Δεξιοτήτων, οι μαθητές/τριες του 1ου τμήματος της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. Εκεί είδαν και θαύμασαν ποικίλα ευρήματα από τις ανασκαφές αλλά και από τις παραδόσεις με προέλευση από όλο τον νομό Ηλείας και τα οποία παρουσιάζουν την ιστορία του τόπου από τα προϊστορικά έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου όπου η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Νίκη Κατσιάπη τους παρουσίασε στοιχεία για την ίδρυση και την ιστορία της βιβλιοθήκης στο πέρασμα των χρόνων καθώς επίσης και για τον τρόπο  λειτουργίας της. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, έπαιξαν συναρπαστικά παιχνίδια γνώσης, έφτιαξαν παζλ φιλαναγνωσίας και ξεφύλλισαν βιβλία από το εφηβικό τμήμα. Ενθουσιάστηκαν με αυτά που είδαν και άκουσαν, αποκόμισαν δυνατές εμπειρίες και διαπίστωσαν ότι οι θησαυροί είναι δίπλα μας, αρκεί να επιδιώξουμε να τους ανακαλύψουμε.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν και για τα υπόλοιπα τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας την Πέμπτη 15-2-24 και την Πέμπτη 22-2-24.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Μουρούτη, κ. Αλεξάνδρα Ζουμπάκη, κ. Άννα Δακουρά και κ. Ιωάννης Ζαγόρας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds