Ανακοίνωση για τη βλάβη σε πλοίο που είχε προορισμό την Κυλλήνη εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” Ν.Π. 10280 για μηχανική βλάβη του πλοίου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. πλησίον του λιμένα Κυλλήνης. Το “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Κυλλήνης με 303 επιβάτες, 108 Ι.Χ., 1 δίκυκλο, 4 φορτηγά, 1 λεωφορείο, 1 camper και 43 άτομα πλήρωμα, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο προς το λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας.
Το πλοίο αγκυροβόλησε αυτοδύναμα έξω από το λιμάνι της Κυλλήνης, ενώ στην περιοχή μετέβησαν για παροχή συνδρομής ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και το ρυμουλκό πλοίο (Ρ/Κ) “ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 12644. Με τη συνδρομή του Ρ/Κ και με τη συνοδεία του Π.Λ.Σ., το “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα.
Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.







Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









