Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Πύργου – Νέα αντιπαράθεση για τα οικονομικά

dimotikosymboylio24

Πύργος: Συνεχίζεται η κόντρα νυν και πρώην δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του δήμου

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης σχετικά με την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή από την απελθούσα δημοτική αρχή επεφύλαξε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με τους τόνους μάλιστα να ανεβαίνουν, μεταξύ των αντιδημάρχων Νίκου Θεοδώρου και Νώντα Κυριαζή και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Αφορμή, αποτέλεσε κυρίως η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, κατά την συζήτηση της οποίας παρενέβη ο πρώην δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας ότι δεν παραπέμπει στις εξαγγελίες της σημερινής δημοτικής αρχής, δεδομένου του πλεονάσματος που υπάρχει στα ταμεία.

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε πως το πλεόνασμα δεν είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, αλλά φθάνει στα 1.370.000 εκατ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για τα ανεξόφλητα εντάλματα πληρωμών, τα οποία «κληρονομήθηκαν» από τη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών συμπλήρωσε πως καθημερινά φθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσεις και αγωγές για χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον Νίκο Θεοδώρου, οι απευθείας αναθέσεις της απελθούσας δημοτικής αρχής φθάνουν το 60% με 70%, ενώ πρόσθεσε πως η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συμβάσεις του 2022 ήταν «καταπέλτης» εκφράζοντας φόβους και για παρόμοια αποτελέσματα στην έκθεση που ακολουθεί για το έτος 2023.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds