Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
viber image 2023 12 03 13 22 21 358
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Κλειδί» η συνεργασία και ο διάλογος με τα εθνικά συμβούλια

bdbd

Ενίσχυση του ρόλου της Συνέλευσης

Το πρόγραμμα των εργασιών επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς η εφαρμογή τους είναι θέμα που αφορά στην αξιοπιστία του συστήματος της Συνθήκης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τον εισηγητή του θέματος για την παρουσίαση της έκθεσης, η οποία όπως είπε: «…περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του θέματος και καταλήγει σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την ενίσχυση του ρόλου της Συνέλευσης και των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Χαρακτήρισε κρίσιμη την εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου, καθώς συνδέεται άμεσα με την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος της Σύμβασης.

Δίκτυο εκπροσώπων

«Στο ίδιο πνεύμα, υποστηρίζω ότι οι εθνικές αρχές, και ιδίως τα εθνικά κοινοβούλια, θα πρέπει να διαδραματίζουν βασικό ρόλο όσον αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι [σχεδόν] όλα τα κράτη μέλη λειτουργούν υπό συνταγματικά συστήματα, που βασίζονται στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:  «Η εν λόγω υποεπιτροπή θα πρέπει να αναλάβει περισσότερα μέτρα για την ανάπτυξη της συνεργασίας και του διαλόγου με τα εθνικά κοινοβούλια. Η ιδέα της δημιουργίας ενός δικτύου εκπροσώπων της Συνέλευσης είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να ενισχύσει τον ρόλο του βουλευτή όχι μόνο ως εθνικού νομοθέτη, αλλά και ως μέλους της , συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την έγκαιρη και πλήρη εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds