Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Κλειδί» η συνεργασία και ο διάλογος με τα εθνικά συμβούλια

bdbd

Ενίσχυση του ρόλου της Συνέλευσης

Το πρόγραμμα των εργασιών επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς η εφαρμογή τους είναι θέμα που αφορά στην αξιοπιστία του συστήματος της Συνθήκης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τον εισηγητή του θέματος για την παρουσίαση της έκθεσης, η οποία όπως είπε: «…περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του θέματος και καταλήγει σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την ενίσχυση του ρόλου της Συνέλευσης και των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Χαρακτήρισε κρίσιμη την εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου, καθώς συνδέεται άμεσα με την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος της Σύμβασης.

Δίκτυο εκπροσώπων

«Στο ίδιο πνεύμα, υποστηρίζω ότι οι εθνικές αρχές, και ιδίως τα εθνικά κοινοβούλια, θα πρέπει να διαδραματίζουν βασικό ρόλο όσον αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι [σχεδόν] όλα τα κράτη μέλη λειτουργούν υπό συνταγματικά συστήματα, που βασίζονται στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:  «Η εν λόγω υποεπιτροπή θα πρέπει να αναλάβει περισσότερα μέτρα για την ανάπτυξη της συνεργασίας και του διαλόγου με τα εθνικά κοινοβούλια. Η ιδέα της δημιουργίας ενός δικτύου εκπροσώπων της Συνέλευσης είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να ενισχύσει τον ρόλο του βουλευτή όχι μόνο ως εθνικού νομοθέτη, αλλά και ως μέλους της , συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την έγκαιρη και πλήρη εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds