Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ANIMAτρόπιο – To ευρωπαϊκό animation ταξιδεύει και προσγειώνεται στη σχολική αίθουσα

ANIMAτρόπιο
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ως μέλος (με συντονιστικό, μάλιστα, ρόλο) του Δικτύου Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου (ECFFN) μαζί με έξι από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο ποικιλόμορφα αναπτυγμένα φεστιβάλ του είδους, διάθέτει μια ποιοτική επιλογή σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους animation για προβολές σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Έπειτα από την υλοποίηση του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που με πλήθος ερευνητικών μεθόδων (ποσοτικών και ποιοτικών) που έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα, η πλατφόρμα με προσεκτικά επιλεγμένες – από επαγγελματίες και νεανικό κοινό – ταινίες, ανοίγει και ετοιμάζεται να ταξιδέψει!
Κάθε ταινία συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο διαμορφώθηκε από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του νεανικού κοινού και των εκπαιδευτικών.
Οι 12 ταινίες του προτεινόμενου καταλόγου αναδεικνύουν την ποικιλία των εκφραστικών προσεγγίσεων στον χώρο του σύγχρονου ευρωπαϊκού animation και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες σήμερα: κοινωνικός αποκλεισμός, ποικιλότητα, περιβάλλον, φιλία, αλληλεγγύη, αναπηρία, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, σχολική ζωή, οικογένεια είναι μερικά μόνο από αυτά. Μεταγλωττισμένες είτε χωρίς διαλόγους, οι ταινίες δεν θέτουν ζήτημα γλωσσικού εμποδίου στην παρακολούθησή τους, και απευθύνονται σε ηλικές 4 έως 12 ετών – από παιδιά νηπιαγωγείου, μέχρι μαθήτριες/τές των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds