
Ανοίγει η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού- Ο «Ψαροτρομάρας» υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων Χρήστος Μάλλιαρης

Ο «Ψαροτρομάρας» υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων Χρήστος Μάλλιαρης
Ανοίγει η αυλαία του 13 ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού
Με τον «Ψαροτρομάρα», μια παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη μαγεία και τη δύναμη της ιστορίας της, ανοίγει η αυλαία για το 13 ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού. Η αγαπημένη κουκλοθεατρική περιπέτεια της Φρόσως Χατόγλου έρχεται την Πέμπτη 10 Ιουλίου (21:00) στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» με ένα δυνατό μήνυμα για αλληλεγγύη, δημοκρατία και συνεργασία.
Με την πρωτοποριακή τεχνική του μαύρου θεάτρου και τη χρήση μεγάλων, εκθαμβωτικών κούκλων, η παράσταση πρόκειται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Στο επίκεντρο του παραμυθιού, τα ψαράκια της Ψαροχώρας που – γεμάτα ζωή, ενέργεια και αλληλεγγύη – ξεκινούν έναν επικό αγώνα ενάντια στον κακό Ψαροτρομάρα· ο τελευταίος απειλεί να καταστρέψει τα σπίτια τους και να χτίσει το παλάτι του πάνω στα συντρίμμια τους.
Η ιστορία ζωντανεύει μπροστά μας μέσα από μοναδικά σκηνικά και ευφάνταστα στοιχεία που απογειώνουν την ατμόσφαιρα. Καθώς η δράση εξελίσσεται, τα ψαράκια, με τη βοήθεια της γοργόνας, αρχίζουν να αντιστέκονται στο φόβο τους και να συνειδητοποιούν τη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Μια συγκλονιστική, παιδική επανάσταση ενάντια στην αδικία παίρνει σάρκα και οστά, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην πορεία των γεγονότων!
Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» δεν είναι απλώς ένα κουκλοθέατρο. Είναι μια γιορτή για την δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, μέσα από την παιδική ματιά, αλλά με μηνύματα που αγγίζουν όλες τις ηλικίες. Η ιστορία δείχνει πώς τα μικρά ψαράκια, με την αλληλοβοήθεια και την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα, μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τον πιο τρομερό εχθρό.
Info
13 ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού
Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025· 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Χρήστος Μάλλιαρης
Τιμή Εισιτηρίου: 8€
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.