Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αποκαθήλωση της προτομής του Τάκη Δόξα και μεταφορά της στην Αρχ.Ολυμπία;

dojatakisprotomopyrgos

Επιστολή του Γιώργη Τάκη Δόξα

instagram

Το Πνευματικό Έργο και η Προτομή του Τάκη Δόξα

dojatakisprotomopyrgos

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/4/4

Πρωτοβουλία για τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στην πλατεία Γιώργου Δόξα

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργης Δόξας, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με έντονη δραστηριότητα κοινωνικής εμβέλειας, επιδιώκει να κλείσει μια εκκρεμότητα που σαφώς θα έπρεπε να μεριμνήσουν για αυτήν όσες δημοτικές αρχές ακολούθησαν μετά από εκείνη του Γιώργου Δημητρακόπουλου μέχρι σήμερα.

Πρωτοβουλία για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας για τον Τάκη Δόξα στην πλατεία που έχει λάβει και το όνομά του με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου από το 1998 (!) έλαβε –αφού μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει- ο Γιώργης Δόξας, γιος του αείμνηστου ποιητή της ηλειακής πρωτεύουσας και όλης της Ελλάδας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργης Δόξας, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με έντονη δραστηριότητα κοινωνικής εμβέλειας, επιδιώκει να κλείσει μια εκκρεμότητα που σαφώς θα έπρεπε να μεριμνήσουν για αυτήν όσες δημοτικές αρχές ακολούθησαν μετά από εκείνη του Γιώργου Δημητρακόπουλου μέχρι σήμερα.

Προς τούτο μάλιστα ο κ. Δόξας με προσωπική του επιστολή προς τον νυν Δήμαρχο Στάθη Καννή επισημαίνει το θέμα τονίζοντάς του τα εξής.

«Εκκρεμεί μια ηθική υποχρέωση του Δήμου προς τον Τάκη Δόξα: η αναμνηστική πλάκα στην πλατεία που είναι η προτομή του ως και η ονοματοδότηση οδού στον Πύργο».

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή ο κ. Δόξας αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου σε μια τέτοια εκδήλωση και ζητά από τον Δήμαρχο να προβεί στις σχετικές ενέργειες.

Ωστόσο με δεδομένο ότι δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση ανακοινώνει πως θα γίνει από την πλευρά του η τελετή αποκάλυψης αναμνηστικής πλάκας από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο το Σάββατο 8 Ιουνίου.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ο Γιώργης Δόξας μιλά για θέμα ηθικής Τάξης και στην επιστολή του- πρόσκληση προς τον Μητροπολίτη Ηλείας μεταξύ άλλων αναφέρε:

«Σας προσκαλώ να Τιμήσετε με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ και να αποκαλύψετε την αναμνηστική πλάκα για τον Ποιητή του Ύμνου- Ποιήματος των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Παγκόσμιου Ποιητή (και πατέρα μου Τάκη Δόξα).

Η τοποθέτηση γίνεται με προσωπική μου ενέργεια και ευθύνη, γιατί μέχρι σήμερα ουδεμία Δημοτική Αρχή δεν τοποθέτησε αυτή την αναμνηστική πλάκα που είχε ομόφωνα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 1997 επί Δημαρχίας του αείμνηστου Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Σεβαστέ μου,

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά χρονικά διαστήματα ζητούσα από τις εκάστοτε Δημαρχιακές αρχές την αποκατάσταση της εκκρεμούσας αποκατάστασης με την απόφαση του 1997.

Οφείλω να σας τονίσω ότι με την στήριξη Φίλων και γνωστών (από την Ηλεία και την Ελλάδα) και ανεξάρτητα από τη συνδρομή της Δημαρχίας, η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΙΟΥ 2024 ΚΑΙΩΡΑ 19.00.

Μετά το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ θα Σας ενημερώσω για τις Ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σημαντική Εκδήλωση για να τιμηθεί (ως πρέπει ο ΤΑΚΗΣ ΔΟΞΑΣ) και να γίνει σαφές ότι ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΩΣ.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds