Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μπορούμε να χαρούμε το καλοκαίρι και τη θάλασσα χωρίς να ενοχλήσουμε τις χελώνες και τις φωλιές τους

Screenshot 2024 06 04 084018

Οι παραλίες, η καρέτα καρέτα, τα αποδημητικά πτηνά & οι κάφροι, με τα μηχανοκίνητα και τις καραμπίνες ..

  • Η περίοδος της ωοτοκίας της caretta caretta έχει ξεκινήσει, αλλά οι κάφροι με τα, τζιπ, 4×4, μοτοσυκλέτες κλπ. μηχανοκίνητα μέσα, διατρέχουν (..οργώνουν) τις παραλίες που είναι ο κοινός τόπος ανθρώπων και άλλων έμβιων όντων ( αλλά & φυτών) και καταστρέφουν φωλιές και τα αυγά των θαλάσσιων χελωνών,
  • Παρότι το κυνήγι είναι απαγορευμένο αυτή την εποχή και αυστηρά & απολύτως παράνομο σε κάποιες περιοχές (εκβολές Αλφειού, Κοτύχι -Στροφυλιά κλπ.) ορισμένοι (ευτυχώς λίγοι) λαθροθήρες σκοτώνουν τα αποδημητικά πτηνά (φτιάχνοντας φυλάχτρες, με jet ski κλπ.) ..

Επαναλαμβανόμενη καφρίλα ορισμένων, που σήμερα εκδηλώνεται με την λαθροθηρία και το όργωμα των παραλιών, αύριο με την καταστροφή των αμμοθινών, στα κρινάκια της θάλασσας, κοκ.

Ανεξέλεγκτοι, κράτος δεν υπάρχει, ποινές ούτε, απουσιάζουν Λιμενικό, Δασαρχεία, Δήμοι, Περιφέρεια …

Ιδού τι γράφει η Αρετή Ηλείας για την καρέτα καρέτα:

  • «H αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας έχει ξεκινήσει!!! … Από τις Αλυκές έως και την μπούκα στο Κοτύχι και από εκεί έως και το Κουνουπελάκι στην Μανωλάδα αναπαράγονται δεκάδες CARETTA CARETTA. .. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ..Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστρέψετε φωλιές. Εκτός από την Ζάκυνθο και η περιοχή μας αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής της. …Ας σεβαστούμε όλοι το απειλούμενο από εξαφάνιση είδος της θαλάσσιας χελώνας CARETTA CARETTA και ας το προστατεύσουμε. …Μπορούμε να χαρούμε το καλοκαίρι και τη θάλασσα χωρίς να ενοχλήσουμε τις χελώνες και τις φωλιές τους»

  • πηγή: https://www.facebook.com/groups/404687456394742/posts/2379155305614604/

Οι φωτογραφίες είναι των Αρετή Ηλείας (https://www.facebook.com/aretihlias) Βασιλική Κράγκαρη Παναγιώτης Φιλιππόπουλος και της φυλάχτρας στις εκβολές του Αλφειού του Φίλου μου X.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos