Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant solymar
auto moto news gr logo

Διαχρονικές επιτυχίες με 5 νέα μετάλλια των Μικρών Ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

mail (1)
Η ομάδα Robots@UP των μικρών ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε, τον τελευταίο καιρό, σε τρεις μεγάλους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Ρομποτικής όπου έκανε συναρπαστικές εμφανίσεις ανεβαίνοντας πέντε φορές στο βάθρο. Στους διαγωνισμούς συμμετείχαν περισσότερες από 40 χώρες και τους παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες. Συμμετείχαν περισσότεροι από 4000 διαγωνιζόμενοι, από παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής όπως Ν.Κορέα, Κίνα, Ρουμανία, Εσθονία, Βραζιλία κλπ., δημιουργώντας αθλητές-ρομπότ.
Οι επιτυχίες:
MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD – MRC 2025 (11-14 Απριλίου 2025) (2 μετάλλια):
1 – Ασημένιο Τοξοβολία-Archery (ηλικίες 13-18) (από την νέα μας συνεργασία με τη διαχρονική ομάδα Teamwork του κ. Ανέστη Βοβού).
1 – Χάλκινο e-Sprots (ηλικίες 10-12)
 
YOKOZUNA Robot Yusho 2025 (5-6 Ιουλίου 2025) (1 μετάλλιο):
1 – Χάλκινο (στο άθλημα Wrestling Sumo-Ρομποτική Πάλη, κάτω των 14 ετών)
 
Robotex Hellas 2025 (5-6 Ιουλίου 2025) (2 μετάλλια):
1 – Ασημένιο (στο άθλημα Lego Line Following, άνω των 14 ετών)
1 – Ασημένιο (στο άθλημα Enchanced Lego Line Following, άνω των 14 ετών)
Από τον εθνικό διαγωνισμό Robotex Hellas προέκυψαν 2 ομάδες που προκρίθηκαν για να ταξιδέψουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Ταλίν της Εσθονίας στις 5-6 Δεκεμβρίου 2025.
 
Στην αποστολή του Robots@UP στους παραπάνω διαγωνισμούς συμμετείχαν συνολικά 26 μικροί ρομποτιστές, από την ευρύτερη περιοχή της Δ. Ελλάδας, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μπράβο στους μικρούς ρομποτιστές, για όλη την προσπάθειά τους:
 
Παύλο Π., Γιάννη Π., Θάνο Α., Δημήτρη Κ., Μαρία-Ελίζα Κ., Ιωάννη Σ., Γιώργο Κ., Γεράσιμο Μ.Θ., Ρωξάνη Β., Μελίνα Π., Δημήτρη Π., Ανδρέα Π, Δημήτρη Μ., Γιώργο Π., Αλεξάνδρα Χ., Ναταλία Γκ., Αγγελική Β., Θάνο Α., Γιάννη Π., Φίλιππε Γ., Θοδωρή Α., Γιώργο-Νεκτάριε Γκ., Βασίλη Δ., Διονύση Κ., Πάρι Δ. και Νικόλα Κ.
 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές των ομάδων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές με διεπιστημονικά γνωστικά αντικείμενα, οι οποίοι, σε εθελοντική βάση τους τελευταίους μήνες, εργάστηκαν εντατικά μαζί με τους μικρούς ρομποτιστές και τους μεταλαμπάδευσαν τη γνώση, την τεχνογνωσία και την αγάπη τους για την επιστήμη της ρομποτικής:
  • Χρήστος Αθανασάκης (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)
  • Μαρία-Μιχαέλα Βγενοπούλου (φοιτήτρια, Τμ. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής)
  • Θεόδωρος Γιαννακόπουλος (φοιτητής, Τμ. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής)
  • Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)
  • Άγγελος Τσατραφίλης (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)
  • Ιωάννης Εργαζάκης (φοιτητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)
  • Μαρία Θανοπούλου (συντονίστρια της ομάδας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Τμ. Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας)
  • Ανέστη Βοβό (υπεύθυνο συντονιστή των ομάδων Γυμνασίου-Λυκείου και των διαχρονικών ομάδων Teamwork)
 
H εθελοντική δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής Robots@UP, αναγνωρίζοντας την αξία της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, επενδύοντας στη διεπιστημονικότητα και στην ανάγκη διαφορετικών επιστημονικών προσεγγίσεων στα προβλήματα της επιστήμης, διευρύνει τους ορίζοντές της θεμελιώνοντας συνεργασίες με διαχρονικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών με σημαντική εμπειρία στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Έτσι, έχοντας ως γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά στα παιδιά μας, ενώνει τις δυνάμεις της με τις παρακάτω ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής:
 
  1. Την ομάδα του κ. Ανέστη Βοβού με σημαντική εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική κυρίως με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου,
  2. Την κα. Ανθή Καρατράντου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας με σημαντική εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική κυρίως με μαθητές Δημοτικού και
  3. Την ερευνητική ομάδα του κ. Βασίλειου Κόμη, Καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, με σημαντική εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική κυρίως με μαθητές νηπιαγωγείου, όπου στις εγκαταστάσεις του τμήματος φιλοξενείται πλέον η εθελοντική δράση Robots@UP.
 
Η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής Robots@UP είναι μία αμιγώς εθελοντική δραστηριότητα η οποία δημιουργήθηκε το 2017 από μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη δράση στελεχώνουν εθελοντές-προπονητές-υποστηρικτές από τον χώρο του πανεπιστημίου και της ευρύτερης κοινωνίας της Δυτ. Ελλάδας με διεπιστημονικά γνωστικά αντικείμενα. Είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας των μελών της ομάδας και της ενασχόλησής τους με την επιστήμη της ρομποτικής, για περισσότερα από 25 χρόνια. Υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ρομποτικής (φοιτητών) και την Ομάδα Ρομποτικής (εκπαιδευτική-ερευνητική) του Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα περισσότερα από 300 παιδιά, που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, προέρχονται από περισσότερα από 45 σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει την απήχηση που έχει η δράση στην ευρύτερη κοινωνία. Υλοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία οκτώ χρόνια ως μία δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών που διεξάγεται στο Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών (MEAD), στο Τμ. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (CEID) και Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ). Εκεί, φοιτητές, μεταπτυχιακοί, επιστήμονες, παιδιά και γονείς φαντάζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, προγραμματίζουν και δημιουργούν καινοτόμα ΡΟΜΠΟΤ στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Η δράση Robots@UP διασυνδέει το πανεπιστήμιο και δη τους/τις φοιτητές/τριες του με την ευρύτερη κοινωνία μέσω του πιο ελπιδοφόρου κομματιού της, τα παιδιά μας. Η λειτουργία της βασίζεται στην ηθική υποστήριξη και στις ευγενικές συνεισφορές υποστηρικτών και χορηγών, όπως τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, της ερευνητικής Ομάδα Ρομποτικής, της εταιρείας Deloitte, της THINKDIGITAL GROUP – tdg+, καθώς και στη βοήθεια όσων στηρίζουν τις δραστηριότητές της. Πιστεύοντας ότι όλο και περισσότεροι φορείς θα αγκαλιάσουν και θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Robots@UP, ευχόμαστε στους μικρούς ρομποτιστές πολλές επιτυχίες και πολλά συγχαρητήρια για τις αξιόλογες προσπάθειές τους!!!
 
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση Robots@UP μπορείτε να βρείτε εδώ.
mail (1)
investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds