Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διάκριση σε έκθεση στην Κωνσταντινούπολη για τους Μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Πελοπίου!

SXOLEIO PELOPIO KONSTANTINOYPOLH 2

Μαθητές έφτιαξαν ψηφιακό μουσείο για τη Μονή Σκαφιδιάς

instagram

– Διάκριση και σε έκθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου, του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης».

Οι μαθητές παρουσίασαν εργασία που περιελάμβανε ένα ψηφιακό μουσείο, με τίτλο: “Η Ιερά Μονή της Σκαφιδιάς”. Το έργο προσέφερε μία εικονική περιήγηση στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Μονής του Πύργου, με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες. Συντονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς Ευγενία Καλόγερου, Βασιλική Μπίτσικα και Ασημάκη Κούτσιο.

Η εργασία διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων, από σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας, με πολύ αυστηρά κριτήρια, ως μία από τις δεκαπέντε συνολικά, που θα προβληθούν εκ νέου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22.05.2024. Η εκδήλωση αυτή, με τίτλο: “Το πνεύμα μη σβέννυτε”, τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Παιδαγωγικό Εργαστήριο του Θεολογικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης,. 

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για το σχολείο – αναφέρουν οι υπεύθυνοι – η συμμετοχή της μαθήτριας της Γ Λυκείου, Βίβιαν Δαούτη, στη Διεθνή Έκθεση Τέχνης και Βιβλίου, που διοργάνωσε η International Art Union στην Κωνσταντινούπολη. Η ταλαντούχα μαθήτρια δημιούργησε δύο ιδιαίτερης αισθητικής ζωγραφικούς πίνακες για την έκθεση, με τίτλους “The Sacrifice” και “The Imposter”. 

Η καλλιτεχνική αξία των έργων της έφερε διεθνή αναγνώριση, καθώς ήταν η μοναδική ανήλικη μεταξύ 80 καλλιτεχνών από έξι χώρες.

Συνολικά, η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σχολείου, μία αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι γνώρισαν την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της Πόλης, ενώ παράλληλα έλαβαν σημαντικά μαθήματα για την προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

SXOLEIO PELOPIO KONSTANTINOYPOLH 2

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds