Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant boll
auto moto news gr logo

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά

image 18 31 1536x960

ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αρ. Παναγιωτόπουλος: «Η εκπαίδευση είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο, που δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά βρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων στα σχολεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να τους ευχηθούν μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε το Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας και προόδου σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς. «Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του τόπου μας καλή πρόοδο, στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο τους και στους γονείς δύναμη και υπομονή για να στηρίζουν καθημερινά τα παιδιά τους», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Η πρώτη μέρα του σχολείου είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή, οι αυλές γεμίζουν ξανά με χαμόγελα και φωνές, με ανυπομονησία και όνειρα. Ο δρόμος που ξεκινούν τα παιδιά μας δεν είναι πάντα εύκολος, έχει κόπο, απαιτεί επιμονή και συνέπεια. Είναι όμως μια διαδρομή που τα βοηθά να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να χτίσουν το μέλλον που ονειρεύονται. Αυτή η εικόνα μας υπενθυμίζει γιατί όλα όσα κάνουμε έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά μας. Η εκπαίδευση είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο, που δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις σχολικές κοινότητες και στεκόμαστε σταθερά αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο τους».

Ως Δήμος, σε αυτή την κατεύθυνση, παράγουμε έργο ορατό και μετρήσιμο:

  • Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάλα εξασφαλίστηκαν 744.000 € για μια σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση, ενώ σύντομα παραδίδεται και το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο.
  • Για το Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου εξασφαλίστηκαν 1.034.334 €, μέσα από πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η αναγκαία στατική ενίσχυση και επισκευή του κτιρίου.
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησαν εργασίες επισκευής, ώστε το κτίριο να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
  • Αντίστοιχες επισκευές πραγματοποιήθηκαν και στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως και στο Δημοτικό Κουμανίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των χώρων.
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου τοποθετήθηκαν δύο νέες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ (μετά από αίτημα στην ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.), ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Έγινε βάψιμο των παλιών αιθουσών, δημιουργώντας ένα πιο φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον για τους μαθητές, καθώς και εργασίες επισκευής και συντήρησης.
  • Στο Γυμνάσιο Πανόπουλου τοποθετήθηκε νέο δάπεδο flex στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να αθλούνται με ασφάλεια σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ έγιναν και εργασίες επισκευής και συντήρησης.
  • Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις σε όλα τα σχολεία με έμφαση στον πολιτισμό, στην πρόληψη και στην ενημέρωση, όπως προγράμματα πρώτων βοηθειών και κατά του σχολικού εκφοβισμού, δίνοντας στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις.

Η πολιτική μας για τα σχολεία δεν μένει στα λόγια, φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα και υπηρετεί με συνέπεια και ευθύνη το στόχο μας: σύγχρονες υποδομές, ασφαλείς συνθήκες και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που δίνουν στα παιδιά μας όσα χρειάζονται για να προοδεύσουν.

Ευχόμαστε από καρδιάς μια σχολική χρονιά δημιουργική, γεμάτη υγεία, πρόοδο και αισιοδοξία. Γιατί τα σχολεία μας είναι τα θεμέλια που χτίζουν το αύριο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σημειώνεται ότι στο Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας το «παρών» έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Αηδόνης. Στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σοφιανός. Στο Πανόπουλο, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Μπαντούνας και η Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας, Δώρα Μαρκοπούλου. Στο Βασιλάκι ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Πέτρος Γκούβας. Στο Πελόπιο, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθηνά Ηλιοπούλου. Στον Λάλα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γιώργος Κρέζος. Στην Δίβρη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Γαλύφας.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

futurekids20242

This will close in 20 seconds