Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μιχάλης Κατρίνης, υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: ”Πού πήγαν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στους κατοίκους της Αλκυόνης;

mixalis katrinis vouli

Πού πήγαν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στους κατοίκους της Αλκυόνας;

Το ζήτημα της επαναχάραξης του αιγιαλού και της παραλίας του οικισμού Αλκυόνα στην Ηλεία επαναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος είχε κάνει σχετική παρέμβαση στη βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε αποσπάσει τη δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού ότι θα υπάρξει επίλυση του θέματος που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει, ότι παρά τη σχετική δέσμευση του υφυπουργού στις 28 Φεβρουαρίου 2024, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του υπουργείου.

Μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων του οικισμού Αλκυόνα, ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο και βασίζεται σε αποδεδειγμένα στοιχεία για τις αλλαγές στα όρια του αιγιαλού και της παραλίας που προκλήθηκαν από νόμιμα τεχνικά έργα από το 2015.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη παρέμβασή του ο Μιχάλης Κατρίνης είχε προτείνει να γίνει αποδεκτή η νομοτεχνική πρόταση του Δήμου Πύργου, ώστε να διορθωθεί η λανθασμένη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας, όπως είχε επιβεβαιωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου το 2009.

Ο ίδιος επισημαίνει μάλιστα στην ερώτησή του, ότι ούτε η νέα επιστολή του Δήμου Πύργου που εστάλη στις 22/05/2024 φαίνεται να έχει ληφθεί υπόψη από το αρμόδιο υπουργείο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, που έχουν κοινοποιηθεί στους κατοίκους και αγνοούν πλήρως τα δίκαια αιτήματά τους.

Με την ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί δεν έχουνυλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Οικονομικών σχετικά με την επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας του οικισμού Αλκυόνας. Καλεί επίσης τον υπουργό να δηλώσει εάν προτίθεται τελικά και πότε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, σύμφωνα με τις προτάσεις νομοτεχνικών αλλαγών που έχει καταθέσει ο Δήμος Πύργου.

Επισημαίνει, τέλος, ότι η επίλυση του ζητήματος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς η σωστή χάραξη των ορίων του αιγιαλού και της παραλίας θα επιτρέψει την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων που σήμερα απειλούνται.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds