Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Πύργου- Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά: Εμβολιασμοί σε παιδιά  Ρομά του Πύργου

emvoliasmoiroma

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΔΥ.ΠΕ.,  την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το Κέντρο Υγείας Πύργου και το Τμήμα Επισκεπτών του Γ.Ν. Πύργου , στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους», πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμούς παιδιών Ρομά σε καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

Με τον έλεγχο των ατομικών βιβλιαρίων, την κλινική παιδιατρική εξέταση και τον εμβολιασμό 44 παιδιών, ωφελουμένων στο Παράρτημα Ρομά του Δ. Πύργου, συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Πνευμονιόκοκκου, Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Ηπατίτιδας Β’, Μηνιγγιτιδόκοκκου, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη  και Πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου  Πύργου με παράρτημα Ρομά κας Γεωργίας Παπαδοπούλου και της Διαμεσολαβήτριας Ρομά κας Ρούπα Νεκταρίας  .

Στους καταυλισμούς βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας  & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος,  ο οποίος τόνισε τη σημασία της δράσης, καθώς επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών Ρομά και η θωράκισή τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν. Τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές και συμβάλλουν στη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε τρεις καταυλισμούς της περιοχής και συγκεκριμένα στην Αγγινάρα, στον Ερμή και στο Λαμπέτι . Οι δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου θα συνεχιστούν και σε άλλους καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα» 2021-2027

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds