Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Διονυσία Αυγερινοπούλου: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενεργειακή χρέωση των ΤΟΕΒ

avgerino ilia

Αναφορά στη Βουλή για το ζήτημα που έχει προκύψει στους λογαριασμούς ρεύματος των ΤΟΕΒ της Ηλείας κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να βρουν την κατάλληλη λύση που θα αποτρέψει τη διακοπή ηλεκτροδότησης στους οργανισμούς ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου την ερχόμενη άνοιξη.

Όπως επισημαίνει η Διονυσία Αυγερινοπούλου, τα διοικητικά συμβούλια των ΤΟΕΒ της Ηλείας διαμαρτύρονται για τον τρόπο υπολογισμού της χρέωσης και ζητούν από τη ΔΕΗ να τους εντάξει στην κατηγορία των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και όχι της Αγροτικής Επιχείρησης, όπως ισχύει τώρα, διότι αφενός δεν λειτουργούν με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια αλλά πρωτίστως με κοινωνικά και αφετέρου προσπαθούν να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρέη παρελθόντων ετών.

Η βουλευτής Ηλείας σημειώνει πως εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της ταυτόχρονης μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων τα τελευταία χρόνια, οι ΤΟΕΒ δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην εξόφληση των παλαιών οφειλών παρά της διαρκή προσπάθειά τους για είσπραξη των αγροτικών εισφορών, και υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης που θα αποτρέψει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Όπως τονίζει, οι οκτώ ΤΟΕΒ που λειτουργούν στην Ηλεία, καλύπτουν τις ανάγκες όλη της αγροτικής παραγωγής του νομού και ουσιαστικά στηρίζουν τον βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της διατροφικής αλυσίδας της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, η Διονυσία Αυγερινοπούλου ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να διευθετήσουν με δίκαιο και ρεαλιστικό τρόπο το ζήτημα, ώστε να ξεκινήσει ομαλά η αρδευτική περίοδος και να αποτραπεί η κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας με μια πιθανή διακοπή ηλεκτροδότησης.

«Η θωράκιση και η στήριξη της αγροτικής παραγωγής αποτελεί σήμερα προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία, διότι διασφαλίσει την ισορροπία στη διατροφική επάρκεια του πληθυσμού και συμβάλλει στην εξωστρεφή και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Είναι αναγκαία η εξεύρεση μιας δίκαιης και ρεαλιστικής λύσης στην ενεργειακή χρέωση των ΤΟΕΒ της Ηλείας η οποία θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους ενόψει της αρδευτικής περιόδου και τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών τους», δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds