Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Διονύσης Καλαματιανός: «Η κοινωνία ζητά τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων»

kalamatianosdion

Διονύσης Καλαματιανός: «Η κοινωνία ζητά τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων»Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στον Αθήνα 9,84Για την προοπτική σύγκλισης και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, επισήμανε:«Πρέπει να επιδιώκουμε την κοινωνική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία. Άλλωστε, το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΆ-ΠΣ είναι οι συμμαχίες και η συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως έχει ψηφιστεί στο τελευταίο μας συνέδριο. Άυτή είναι η συλλογική απόφαση των οργάνων.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρός μας, έχει καταθέσει το σχέδιό του για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια τέτοια διαδικασία συνεννοήσεων και συνεργασιών. Περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Και το 2019 είχαμε απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και το 2023 συνεχίσαμε την προσπάθεια ενόψει της εφαρμογής της απλής αναλογικής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πλέον, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε να γίνουν περισσότερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.


Στόχος μας πρέπει να είναι η δόμηση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού πολιτικού σχεδίου και μετώπου σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις ώστε να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις ισοπεδωτικές πολιτικές της. Ένα μέτωπο, δηλαδή, το οποίο θα σταθεί ως ανάχωμα κόντρα σε μια κυβέρνηση που στέκεται απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας. Όμως, πριν από τη συνεργασία, θα πρέπει να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης σε όλους τους τομείς. Ήδη, υπάρχουν στοιχεία τέτοιων συνεννοήσεων, όπως όταν συναινέσαμε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όταν καταθέσαμε αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Έπιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών

. Άντίστοιχα, καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα».

Σχετικά με το πως θα επιτευχθεί η συνεννόηση στον προοδευτικό χώρο, ανέφερε:«Ό ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΆ-ΠΣ κατέθεσε τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας και μίλησε για συνεργασία με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Όφείλουμε να αναλάβουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες και βεβαίως να υπάρξει συνεργασία με συλλογικούς φορείς που θα οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν μιλάμε για συγκολλήσεις αλλά για συγκλίσεις, με δεδομένη τη διατήρηση της αυτοτέλειας του κάθε κόμματος. Ή συνεργασία δεν σημαίνει διάλυση των κομμάτων».

Για την ανάγκη τήρησης των συλλογικών αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε:«Ή εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεων δεσμεύει τους πάντες, από την ηγεσία μέχρι το τελευταίο μέλος. Προφανώς, χρειάζεται συμπόρευση και σύγκλιση σε αυτό. Ένδεχομένως να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όμως, θα πρέπει να εφαρμόζεται αυτό που αποφασίζει η πλειοψηφία για να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και συλλογικότητα ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Άυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλαν με την αποχή στις ευρωεκλογές.

Θέλουμε ενόψει και της πορείας προς το καταστατικό μας συνέδριο, να γίνει συζήτηση χωρίς τοξικότητα και διχασμούς, με σεβασμό σε κάθε άποψη»

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds