Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Διονύσης Καλαματιανός: «Προτεραιότητα το παιδί και οι ανάγκες του»

kalamatianosd

Σημεία από την τοποθέτηση του Βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παιδική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Η προστασία του παιδιού συνδέεται με την άρση των ανισοτήτων. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε, με πολιτικές που θα καταπολεμούν ουσιαστικά τη φτώχεια και τους αποκλεισμούς σε κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο», τόνισε με έμφαση ο Διονύσης Καλαματιανός.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Ηλείος Βουλευτής, μέλος της διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε ειδική αναφορά στα χιλιάδες δολοφονημένα παιδιά στη Γάζα, τονίζοντας, πως: «Κάθε λεπτό που περνάει χάνεται και ένα παιδί. Είδαμε την ανατριχιαστική εικόνα να μην έχουν δικαίωμα ούτε τα βρέφη στη ζωή, γιατί τους έχουν κόψει το ρεύμα και δεν μπορούν -όσα γεννιούνται πρόωρα- να μπουν σε μια θερμοκοιτίδα. Ζητάμε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, γιατί χωρίς ειρήνη δεν γίνεται να μιλάμε για προστασία των παιδιών. Και αυτό αφορά τη ζωή των παιδιών σε κάθε εμπόλεμη ζώνη.»

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάθε συζήτηση που αφορά το παιδί είναι εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στοχεύσει σε μια συνολική “εγγύηση” υποστήριξης του συνόλου των παιδιών.

«Όταν μιλάμε για παιδιά, είναι πάντα ευαίσθητο και κρίσιμο ζήτημα. Όλοι συμφωνούμε ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει ελεύθερα και με ασφάλεια, σε όσο το δυνατόν καλύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, μακριά από φτώχεια, στερήσεις και αποκλεισμούς. Από την πλευρά μας, είμαστε θετικοί στο να υπάρξει και μια διακομματική επιτροπή -σε επίπεδο Βουλής- για να διερευνήσουμε πως μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες δράσεις και επεμβάσεις που αφορούν την προστασία των παιδιών, ασκώντας ενεργή κοινωνική πολιτική, με ισχυρό κράτος πρόνοιας. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι δεσμευτική ως προς την υποχρέωση των κρατών-μελών να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του παιδιού.»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαρίθμησε μια σειρά από μέτρα που ελήφθησαν και βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως: η πρόσβαση όλων των παιδιών στο δημόσιο σύστημα υγείας -ανεξάρτητα αν οι γονείς είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι-, ο διπλασιασμός των παροχών (π.χ. επίδομα παιδιού), η αύξηση των vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς, το “Σπίτι του Παιδιού”, τα σχολικά γεύματα και η αύξηση των δαπανών σε όλες τις βαθμίδες του Δημόσιου Σχολείου. 

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προς την κατεύθυνση της διασφάλισης και της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, ενώ αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Παιδί, που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το 2021 και προβλέπει τρεις βασικούς άξονες, με στόχευση: στην ενίσχυση της υγείας και της πρόνοιας, στη διαμόρφωση ενός ενιαίου, δωρεάν, συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού συστήματος και στην προστασία των παιδιών από τη βία, με ταυτόχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας.

«Είναι σημαντική και αναγκαία η χάραξη πολιτικών που θα οδηγήσουν στην εγγύηση των δικαιωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του συνόλου των παιδιών.»

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds