Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δυτική Ελλάδα: 870 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τον φετινό Ιούνιο

troxaia elegxoi

Δυτική Ελλάδα: 870 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τον φετινό Ιούνιο-Στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε σήμερα τα συνολικά στοιχεία που αφορούν τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών για τον μήνα Ιούνιο του 2024. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Για τον Ιούνιο του 2024, βεβαιώθηκαν συνολικά 870 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που επηρεάζουν την ελευθερία κίνησης των πολιτών στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, οι παραβάσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:

Είδος παράβασης Αριθμός
Στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους
476
Στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτούς
160
Στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης
117
Στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές
32
Ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα
65
Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους
20
Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνηση των συμπολιτών τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό προς τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι χρειάζονται ειδικότερες συνθήκες για τις μετακινήσεις τους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης των πολιτών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης για όλους.

Η Αστυνομία Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει ότι η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας είναι καθήκον όλων μας και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds