Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δυτική Ελλάδα – Πάτρα: Το χειρότερο τετράμηνο του εμπορίου στην 25ετία – Τα στοιχεία

agora psonia katastimata 1

Πάτρα: Το χειρότερο τετράμηνο του εμπορίου στην 25ετία – Τα στοιχεία

Στην αγορά της Πάτρας υπήρξε αυξημένη κινητικότητα, αλλά οι τζίροι στις εμπορικές επιχειρήσεις ήταν αναιμικοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αισθητή μείωση τζίρου κατέγραψε το λιανεμπόριο της Πάτρας, στην αγορά του Πάσχα. Το αρνητικό αποτέλεσμα θα φανεί στο ταμείο με την ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά, ήδη καταγράφονται δεδομένα, με επιρροές από τις πληθωριστικές πιέσεις που στέλνουν αρνητικά μηνύματα.
Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων απέσπασαν φέτος το Πάσχα το μεγαλύτερο μερίδιο του εορταστικού τζίρου, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις περίμεναν μέχρι το τελευταίο διήμερο για να πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Βαγενάς, τόνισε στην «Πελοπόννησο» ότι τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία τετραμήνου που έχει στη διάθεσή του, δείχνουν πτώση 30%.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά, τα στοιχεία περιλαμβάνουν και τις επιχειρήσεις που έχουν τζίρο άνω των 100.000 ευρώ καθώς και τους κλάδους καυσίμων, τις μεγάλες αλυσίδες και τα επώνυμα brands. Αν εξαιρεθούν όλοι αυτοί οι κλάδοι, τότε η συνολική πτώση του τζίρου στο μικρό λιανικό εμπόριο μπορεί να ξεπερνάει και το 50%, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΕΔΠ, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν το χειρότερο τετράμηνο που βιώνει ο κλάδος την τελευταία 25ετία.

«Η ακρίβεια έχει πλήξει όλα τα νοικοκυριά και δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για να δαπανήσουν οι καταναλωτές. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν φτάνουν τα χρήματα, πάμε για κραχ στην αγορά. Πολλά καταστήματα δεν θα καταφέρουν να μείνουν ανοικτά. Μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους να κάνεις κανείς, μπορεί να καταλάβει τι γίνεται» είπε ο Γιώργος Βαγενάς.

«Οταν τα λέγαμε αυτά, μας αποκαλούσαν υπερβολικούς» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ, επισημαίνοντας την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Ανέφερε ότι η πρόσφατη αναβίωση των ρυθμίσεων στην Εφορία, δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα, καθώς μόνο ένα ποσοστό 0,5% μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

«Αν δεν γίνουν κινήσεις που θα ανακουφίζουν το μικροεμπόριο, αυτό που ακολουθεί είναι εφιάλτης. Μετά το Πάσχα πρέπει να τα ξαναδούμε την κατάσταση και τι πρέπει να γίνει. Δυστυχώς, δεν μας ακούει κανείς» τόνισε ο Γιώργος Βαγενάς.

pelop

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds