Εάν μια γυναίκα είναι κρυφά αγανακτισμένη μαζί σας, θα χρησιμοποιήσει αυτές τις 7 φράσεις
Όταν μία γυναίκα κρατάει σε κάποιον μούτρα, δεν το δείχνει πάντα απευθείας, ούτε το παραδέχεται ανοιχτά. Η αποκωδικοποίηση των εκφράσεων που δείχνουν συναισθήματα θυμού είναι γενικά δαιδαλώδης, αλλά όχι αδύνατη. Η αναγνώρισή τους μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή άσκοπων συγκρούσεων.
Εάν μια γυναίκα είναι κρυφά αγανακτισμένη μαζί σας, θα χρησιμοποιήσει αυτές τις 7 φράσεις
- «Καλά είμαι»
- «Κάνε ό,τι νομίζεις»
- «Κάνε ό,τι θες»
- «Ας είναι»
- «Δεν ξέρω»
- «Αν έτσι πιστεύεις»
- «Ενδιαφέρον»
Πώς ορισμένες παγιωμένες εκφράσεις αποκαλύπτουν ότι μία γυναίκα αισθάνεται πίκρα και θυμό
«Καλά είμαι»
Αν υπάρχει μια λέξη που είναι γεμάτη με κρυφά νοήματα και καταπιεσμένη δυσαρέσκεια, αυτή είναι το “καλά είμαι”. Στον κόσμο των σχέσεων και της γυναικείας επικοινωνίας, το «εντάξει» σπάνια είναι πράγματι εντάξει. Αν μια γυναίκα χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο όταν την ρωτάνε πώς νιώθει ή τι σκέφτεται για κάτι, μην το πιστέψεις .
Το «δεν έχω τίποτα» μπορεί συχνά να μαρτυρά απογοήτευση ή δυσαρέσκεια. Είναι μια λεπτή κόκκινη γραμμή, και αν το παρατηρήσετε να λέγεται περισσότερο από ό,τι συνήθως, μπορεί να είναι καιρός να ψάξετε βαθύτερα.
«Κάνε ό,τι νομίζεις»
Μία ακόμη έκφραση που κρύβει τον θυμό και την πίκρα, φαίνεται αθώα και απλή. Όταν το «κάνε ό,τι νομίζεις» γίνεται η μόνιμη απάντηση, η σχέση δεν περνάει τις καλύτερες ημέρες της. Πρώτον είναι παραπλανητικό, αφού σημαίνει το αντίθετο από αυτό που λέει. Κάθε φορά που μία γυναίκα λέει «κάνε ό,τι νομίζεις», δεν θέλει να κάνετε αυτό που πραγματικά νομίζετε και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός.
Το μόνο που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τόσο εσάς, όσο και τη σχέση σας, είναι μια ειλικρινής συζήτηση και η ανοιχτή επικοινωνία. Συνήθως, η έκφραση αυτή σημαίνει ότι η γυναίκα αισθάνεται παραμελημένη στη σχέση της.
«Κάνε ό,τι θες»
Στην πραγματικότητα, η γυναίκα που χρησιμοποιεί αυτή την προτροπή, θέλει να δει αν αυτό που θέλετε να κάνετε συμπίπτει με τις δικές της επιθυμίες.
Παράλληλα “κάνε ό,τι θες”, η κοπέλα μου χρησιμοποιούσε επίσης αυτήν τη φράση – και ήταν σαν δοκιμή. Δεν είναι ότι δεν είχε την προτίμηση η ίδια – είναι ότι ήθελε να δει αν θα διάλεγα αυτό που ήθελε να διαλέξω.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό κανενός – είναι υποχρέωση του άλλου να επικοινωνήσει τις ανάγκες, τα όρια και τα συναισθήματά του. Αλλά αν θέλετε να επικοινωνείτε ουσιαστικά, μπορείτε να φροντίζετε να διευκρινίζετε τον λόγο για τον οποίο μία γυναίκα γίνεται αμυντική. Προσπαθήστε να της δώσετε μερικές επιλογές για να δείτε αν τι χρειάζεται, ή αν νιώθει δυσαρεστημένη.
«Ας είναι»
Ακόμη μία έκφραση χαρακτηριστική της δυσαρέσκειας και της απογοήτευσης που κουβαλά μία γυναίκα. Συχνά χρησιμοποιείται για να δώσει τέλος σε μία συζήτηση ή να αποφύγει την ανάλυση. Επιφανειακά, δείχνει αδιαφορία ή χαλαρότητα, όμως η γυναίκα που τη χρησιμοποιεί, είναι πραγματικά ενοχλημένη και συχνά διστάζει ή ντρέπεται να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της.
«Δεν ξέρω»
«Υποθέτω» ή «δεν ξέρω», είναι εκφράσεις που μπορεί να κρύβουν βαθύτερα συναισθήματα δυσαρέσκειας. Η γυναίκα δεν θέλει να σας πει κατηγορηματικά ότι διαφωνεί ή ότι είναι αναστατωμένη – ίσως γιατί δεν θέλει να προκαλέσει διαμάχη ή να αντιδράσει υπερβολικά.
Συχνά μπορεί να μην βρίσκει τα λόγια να περιγράψει αυτό που πραγματικά νιώθει και αρκείται σε ένα απλό “υποθέτω”. Θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της να εκφράσει ότι αισθάνεται αγνοημένη ή παραμελημένη.
Αυτή είναι μια ευκαιρία για σας να δείξετε ενσυναίσθηση και κατανόηση, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση κάθε κρυφής δυσαρέσκειας.
«Αν έτσι πιστεύεις»
Πρόκειται για μία έκφραση που μαρτυρά κρυφή διαφωνία ή απογοήτευση ή πικρία. Είναι ο τρόπος για μία γυναίκα να πει «δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν μπορώ να το πω απευθείας». Σε μία σχέση, με το πέρασμα του χρόνου, θα μάθετε να διακρίνετε πότε μία γυναίκα εκφράζει την απόλυτη συμφωνία της και πότε είναι διστακτική. Όταν ακούτε αυτή την έκφραση δισταγμού, αξιοποιήστε την ευκαιρία για βαθύτερη κατανόηση και πιο ουσιαστική επικοινωνία.
«Ενδιαφέρον»
Επιφανειακά, είναι μία έκφραση με θετική χροιά. Στην πραγματικότητα ωστόσο, είναι μία φράση που μαρτυρά διαφωνία ή απογοήτευση. Μία γυναίκα σχολιάζει κάτι ως ενδιαφέρον όταν δεν θέλει να πει ότι διαφωνεί κατάφωρα, ή όταν από ευγένεια δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε κατά νου τις συνθήκες και τις περιστάσεις και εξετάστε την πιθανότητα η γυναίκα να μην συμφωνεί με όσα λέτε.
Tip: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες, και συχνά μας γεμίζουν ανείπωτα συναισθήματα. Η πικρία μπορεί να βράζει στη σιωπή, διαβρώνοντας τις σχέσεις και προκαλώντας πόνο. Η κατανόηση των αδιόρατων εκφράσεων που δείχνουν τη δυσαρέσκεια μίας γυναίκας πρέπει να συνοδεύεται από την ανοιχτή επικοινωνία, την ενσυναίσθηση και φυσικά, την κατανόηση των σχέσεων.
Να θυμάστε ότι, συχνά οι εκφράσεις αυτές, αποτελούν «κραυγές για βοήθεια», ανάγκη επιβεβαίωσης και κατανόησης. Μπορεί να είναι αξίωση για βαθύτερη επικοινωνία και συζήτηση, όχι διάθεση για σύγκρουση, ούτε άμυνα. Οι ανοιχτές κουβέντες μπορεί να είναι δύσκολες και συχνά, απαιτητικές, είναι όμως αναγκαίες για τη διατήρηση υγιών σχέσεων. Την επόμενη φορά που μία γυναίκα σας απευθύνει κάποια από τις εκφράσεις αυτές, μην την εκλάβετε ως κατηγορία. Αντίθετα, δείτε ως ευκαιρία επικοινωνίας, κατανόησης, υποστήριξης.
enikos
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.