Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Έκτη θέση για την Αγγελική Τζόλα & τον Επειό Ήλιδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

bsdgb

Μια σπουδαία διάκριση για τον ηλειακό αθλητισμό είχαμε στο τρίαθλο, όπου η Αγγελική Τζόλα, με τα χρώματα του Επειού Ήλιδας, βρέθηκε ανάμεσα στις έξι κορυφαίες γυναίκες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου, στη λίμνη Δόξα της ορεινής Κορινθίας.

Το Τρίαθλο, ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα, από τα πλέον δημοφιλή του Ολυμπιακού προγράμματος, προφέρει διακρίσεις και για την Ηλεία, μέσα από τον Επειό και την Αγγελική Τζόλα. Μετά από πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τριάθλου στις αναπτυξιακές κατηγορίες , η Αγγελική Tζόλα, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών – Γυναικών  (κατηγορία Εlite, γεννημένοι από το 2005 και πριν), στη Λίμνη Δόξα, του Δήμου Σικυωνίων της ορεινής Κορινθίας. Η αθλήτρια του Επειού Ήλιδας κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες και κατετάγη στην 6η θέση.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού, τις σχετικές αποφάσεις της Τεχνικής Επιτροπής και του Δ. Σ. και τις διατάξεις της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων Τριάθλου 2024 και των κανονισμών αγώνων. Συμμετείχαν συνολικά , εκτός αυτών των αναγνωρισμένων σωματείων, 140 αθλητές, γυναίκες και άνδρες.

Η Λίμνη Δόξα, ένα  διαμάντι της Ορεινής Κορινθίας, προσφέρει μοναδικά τοπία με καταπράσινα δάση και καταγάλανα νερά, αποτελώντας ιδανικό σκηνικό για αθλητικές δραστηριότητες. Το δροσερό και ευχάριστο κλίμα της περιοχής αποτελεί μια ανάσα δροσιάς , μακριά από τον καύσωνα της πόλης. Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τριαθλητική κοινότητα, καθώς όσοι έχουν συμμετάσχει μία φορά, δεν τον χάνουν ποτέ, ανεξαρτήτως αν είναι αθλητές που κάνουν μεγάλες αποστάσεις πλέον.

Σάκκος: «Η ανάγκη των αθλητών έφερε το τρίαθλο»

Ο Πρόεδρος του Επειού Ήλιδας, του μοναδικού τριαθλητικού συλλόγου της Ηλείας και της Αχαΐας, περιγράφει πώς ξεκίνησε η ίδρυση τμήματος τριάθλου. Ο Θοδωρής Σάκκος αναφέρει:  «Η σύσταση του τμήματος Τριάθλου στον Επειό, ξεκίνησε από την ανάγκη των αθλητών της περιοχής, να μετέχουν σε επίσημους πανελλήνιους αγώνες.

Το γεγονός ότι ο Επειός, διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α., μας έκανε να προχωρήσουμε και να γίνουμε ο μοναδικός σύλλογος στην Ηλεία, αλλά και την Αχαΐα, ο οποίος διαθέτει επίσημα το άθλημα του Τριάθλου.  Έχουμε διοργανώσει αγώνα τριάθλου στην Κουρούτα και μέσω της Ομοσπονδίας, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Παράλληλα προσπαθούμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα, ένα άθλημα το οποίο συνδυάζει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, με πολύπλευρες δεξιότητες των αθλητών, όπως η κολύμβηση, το τρέξιμο, η ποδηλασία. Το τρίαθλο αναδεικνύει περιοχές και μέρη στα οποία λαμβάνουν χώρα οι αγώνες».

Το Δ.Σ. του Επειού, συνεχάρη την αθλήτρια του συλλόγου για την προσπάθειά της και τη διάκριση που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds