Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ενημέρωση και παράδοση φαρμακευτικής αγωγής στη Νέα Φιγαλεία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑ 1
  • Άμεσα αντανακλαστικά από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μικροβιακής μηνιγγίτιδας

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά το κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας.

Το βράδυ της Τετάρτης 10-01-2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, υπεύθυνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Π.Ε. Ηλείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, Γιώργο Παναγούλια, την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και τον Διευθυντή του Κ.Υ. Γαστούνης – Παιδίατρο, Δημήτρη Τασσόπουλοεπισκέφθηκαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον κρούσμα αλλά και τους γονείς τους, για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Παράλληλα, κατά την διάρκειατης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο της Νέας Φιγαλείας, έγινε η παράδοση και η χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής που προμηθεύτηκε με τάχιστες διαδικασίες – παρά την έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμάκων – η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προκειμένου οι μαθητές να προστατευτούν αλλά και να μην μεταδώσουν τον ιό, σε περίπτωση που κάποιος εξ’ αυτών έχει νοσήσει.

Μιλώντας σε μαθητές και γονείς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι δίπλα τους όπως άλλωστε απέδειξε έμπρακτα με την προμήθεια των φαρμάκων αλλά και την άμεση ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Π.Ε. Ηλείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, Γιώργος Παναγούλιας τόνισε την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φρόντισε άμεσα να προμηθευτεί τα φάρμακα για τις άμεσες επαφές του κρούσματος.

Παρών στην συνάντηση, ήταν και ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Πολιτικής Προστασίας  του δήμου Ζαχάρως, Θοδωρής Λώλοςο οποίος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή αντέδρασε άμεσα, κλείνοντας το σχολείο και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds