Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση ο νέος δικαστικός χάρτης από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

amaldikastapergiakoinitop

Δικαστικός χάρτης

-Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση ο νέος δικαστικός χάρτης από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα με όλα τα δικαστήρια, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις αρμοδιότητές τους και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση. Βασική τομή του σχεδίου είναι η συγχώνευση όλων των ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων ώστε κάθε νομός να έχει ένα δικαστήριο πρώτου βαθμού. Με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει τον χρόνο για έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων στα 2 χρόνια, από σχεδόν 4 που ισχύει σήμερα.

…και οι γαλάζιες ανησυχίες

-Πάντως, η αναγγελία συγχώνευσης των δικαστηρίων πρώτου βαθμού προκάλεσε – όπως ευλόγως αντιλαμβάνεστε – τεράστια ανησυχία και γκρίνιες από τους “γαλάζιους” βουλευτές επαρχίας των οποίων οι περιφέρειες διαθέτουν ειρηνοδικείο και πρωτοδικείο. Την ειδική αποστολή για να περιορίσει τις αντιδράσεις και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ανέλαβε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μπούγας – και όχι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός. Για την ώρα οι ενστάσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας, αλλά για αυτούς τους δυο νομούς έχει πει ότι θ’ ασχοληθεί προσωπικά ο Μητσοτάκης, γιατί υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα από τους ενδιαφερόμενους.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds