Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Επερώτηση Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη « Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα »

diamantopouloskostas

Επερώτηση Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη « Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα »

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Θέμα:  Στεγαστικά προβλήματα Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου και άλλων δομών ειδικής εκπαίδευσης

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου στεγάζεται από το 2010 σε λυόμενες κατασκευές στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βυτιναιίκων  του Δήμου Πύργου φιλοξενώντας μαθητές απ’ όλη την Ηλεία.

Ανάλογα στεγαστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες δομές ειδικής εκπαίδευσης στον Πύργο όπως το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο.

Καμία απ’ αυτές τις δομές δε φιλοξενείται σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, οι λύσεις δε που επιλέγονται χαρακτηρίζονται ως εμβαλωματικές.

Αν και η μέριμνα για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων, την επισκευή, συντήρηση και βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων και της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), η Περιφέρεια διαθέτει τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξει την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ναυπάκτου το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων της ειδικής εκπαίδευσης

Επερωτάσθε

Υπάρχει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την κατασκευή σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης;

Υπάρχει επικοινωνία με τους Δήμους της Ηλείας και ειδικότερα το Δήμο Πύργου για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων σχολικής στέγης;

Θα αναλάβετε κάποια σχετική πρωτοβουλία ανταποκρινόμενος στον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει η Περιφέρεια ειδικά σε τέτοια θέματα;

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds