Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού 

image 17 27

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Συνοδευόμενοι/ες από τους/τις εκπαιδευτικούς κ. Παναγιώτη Δορλή, κ. Βίκυ Οικονομίδου, κ. Βάσω Παυλοπούλου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Τάσο Πουλή, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφιερωμένη στο 1821 αλλά και να συναντηθούν με Ηλείους βουλευτές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τους μικρούς επισκέπτες.

image 17 27
vartholomio voyli 02
vartholomio voyli 03
vartholomio voyli 04

Τόσο ο κ. Διονύσης Καλαματιανός, όσο και οι κ. Μιχάλης Κατρίνης και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος τους καλωσόρισαν και συνομίλησαν με τα παιδιά, αναφερόμενοι στα ιδανικό της Δημοκρατίας και τους μίλησαν για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας βουλευτής ως μέλος του ανώτατου οργάνου της Νομοθετικής εξουσίας.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, όπου και χειροκροτήθηκαν από το Σώμα.

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς αφιερωμένη  στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Μακάρι η επίσκεψη των μικρών μας πολιτών στη Βουλή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης καθώς και αφορμή για την ενεργό τους συμμετοχή στα κοινά. Άλλωστε έχουν όλα τα εφόδια ώστε να είναι εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο μέλλον στο ναό της Δημοκρατίας, καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

«..και καλείται το πολίτευμά μας Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στα χέρια των ολίγων, βρίσκεται στα χέρια των πολλών».  

(Περικλής, Επιτάφιος)

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds