Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου  

image 27 20 1024x683 1

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη» 

Tην Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών βραβεύτηκε με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου. Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Μιχαήλ Σταθόπουλος εκφώνησε ομιλία με θέμα «Ελλείμματα Δημοκρατίας» ενώ ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Ζερεφός ανάγνωσε την έκθεση με θέμα  «Το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2023».

Στο ωραιότερο νεοκλασικό οικοδόμημα του κόσμου, κατά τη γνώμη των ειδικών, που παραπέμπει στην κλασική αρχιτεκτονική του Αθηναϊκού 5ου πΧ. αι, με τον πλούσιο ζωγραφικό και γλυπτικό διάκοσμο, τιμήθηκε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου κ Αικατερίνη Παρασκευοπούλου, η Γεν. Γραμματέας Δήμητρα Καχτίτση – Τζαβάρα και όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Η πρόεδρος παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Μιχαήλ Σταθόπουλο συνοδευόμενη από δύο χορευτές μέλη της χορευτικής ομάδας τον Ανδρέα Μικελόπουλο και τη Θεοδώρα Διαμαντοπούλου με φορεσιές «φουστανέλα» και «Αμαλία» αντίστοιχα, οι οποίοι με την παρουσία τους δημιούργησαν ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό κατά την ώρα της βράβευσης αντάξιο του έργου  και της δράσης του Λυκείου του Πύργου.

Όπως αναφέρει ο τιμητικός έπαινος της Ακαδημίας το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου «τιμάται δια την εξαιρετικήν και λαμπράν αυτού συμβολήν εις την της πόλεως του Πύργου Ηλείας πρόοδον και εις την της ελληνικής, πνευματικής και πολιτισμικής μνήμης διατήρησιν».

Το βραβείο αυτό αντανακλά την εκατόχρονη ζωή του Λυκείου του Πύργου και τη συνεχή παρουσία του στην πολιτιστική κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου. Αφιερώνεται σε όλα τα μέλη του από τις πρώτες ιδρύτριές του μέχρι τις σημερινές λυκειάδες που εθελοντικά προσφέρουν και δραστηριοποιούνται ώστε το Λύκειό μας να είναι ένας διαρκής φάρος πολιτιστικής ζωής.

Το 2023 κλείνει με την ωραιότερη στιγμή για την ιστορία του ΛΕΠ και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε γι΄αυτό το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ Αθανάσιο και το φίλο του Λυκείου κ. Γιώργη Τάκη Δόξα που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτής της τιμητικής διάκρισης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds