Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Φρένο έκτακτης ανάγκης ΕΕ για εισαγωγές βρώμης από την Ουκρανία

sitira vromi

Η αυτόματη επαναφορά αυτής της δασμολογικής ποσόστωσης είναι αποτέλεσμα των αναθεωρημένων αυτόνομων εμπορικών μέτρων (ΑΤΜ) που ισχύουν από τις 6 Ιουνίου 2024.

Ο κανονισμός ΑΤΜ περιλαμβάνει ένα φρένο έκτακτης ανάγκης για πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της βρώμης, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα εάν ο όγκος των εισαγωγών φθάσει τις μέσες ετήσιες εισαγωγές που καταγράφηκαν μεταξύ 1ης Ιουλίου 2021 και 31ης Δεκεμβρίου 2023.

Για τη βρώμη, ο μέσος όρος είναι 2.440,56 τόνοι. Μόλις καλυφθεί ο όγκος αυτός, η Επιτροπή επαναφέρει την αντίστοιχη δασμολογική ποσόστωση από τη DCFTA εντός 14 ημερών. Η ποσόστωση για τη βρώμη ορίζεται σε 4.000 τόνους. Δεδομένου ότι οι εισαγωγές από τις αρχές του 2024 υπερβαίνουν αυτόν τον όγκο, οι δασμοί των πλέον ευνοούμενων χωρών (MFN) θα ισχύουν έως το τέλος του 2024. Η ποσόστωση DCFTA θα είναι και πάλι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η Ουκρανία εξήγαγε λίγο περισσότερους από 7.000 τόνους βρώμης σε όλες τις τρίτες χώρες το 2022 και 11.173 τόνους από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Μάιο του 2024. Εκτός από την ΕΕ, εξάγει σε μια σειρά από χώρες σε όλο τον κόσμο όπως Ινδία, Ιράκ, Λιβύη, Μαρόκο, Νότιο Αφρική, Ελβετία, Τουρκία και Βιετνάμ.

https://www.agrotika-nea.gr/freno-ektaktis-anagkis-ee-gia-eisagoges-vromis-apo-tin-oukrania/

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds