Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new 1

Γερμανία: Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο Πότσνταμ

Potsdam bomb.jpg


Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πότσνταμ της Γερμανίας, καθώς χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους προκειμένου οι αρχές να εξουδετερώσουν μια βόμβα 250 κιλών από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περίπου 6.500 κάτοικοι, που ζουν στη περιοχή αυτή, κλήθηκαν να την εκκενώσουν μέχρι τις 8:30 π.μ. (09:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί. Μέλη των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων πήγαν πόρτα-πόρτα για να ελέγξουν αν έχουν φύγει όλοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής της πόλης.

Η κυκλοφορία των τρένων στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης έχει διακοπεί.

Ζώνη αποκλεισμού με ακτίνα 700 μέτρων έχει δημιουργηθεί γύρω από την αμερικανικής κατασκευής βόμβα που βρέθηκε στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο κέντρο της πόλης.

Ο πυροτεχνουργός Μάικ Σβίτσκε δήλωσε πως περιμένει ότι η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας θα διαρκέσει από 30 λεπτά ως μία ώρα.

Δεν είναι ασυνήθιστο να ανακαλύπτονται στη Γερμανία πυρομαχικά του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου που δεν έχουν εκραγεί, ακόμα και πάνω από 80 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

Οι βόμβες ανακαλύπτονται συνήθως στη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών και μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι μεγάλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης των κατοίκων.

 





Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos