Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Για εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ζακύνθου κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

zakynthosdim

Εκπαιδευτικοί κατά Δήμου Ζακύνθου: Ίχνος ασφάλειας για τους μαθητές μας στο νέο Δημοτικό Θέατρο

Για εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ζακύνθου στα ζητήματα προστασίας και ασφάλειας της ζωής των μαθητών, που επισκέπτονται το νέο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου “Διονύσιος Σολωμός”.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες εκπαιδευτικούς, οι μαθητές των σχολείων, που επισκέφθηκαν το νέο Δημοτικό Θέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν παιδική παράσταση, στοιβάζονταν ανά 400 άτομα σε θέσεις για 350, δεν υπήρχαν διάδρομοι διαφυγής, σε περίπτωση κινδύνου, υπήρχε μία μισάνοιχτη πόρτα εξόδου στην οποία αναγκάζονταν να συνωστίζονται οι μαθητές, καθώς οι κεντρικές ήταν κλειδωμένες.

Δάσκαλοι και μαθητές κατηγορούν την δημοτική αρχή, ότι δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος του Δήμου ούτε για να ανοίξει τις πόρτες, πόσο δε μάλλον να ενημερώσουν για σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής, ότι “την ευθύνη λειτουργίας του θεάτρου έχει ο φορέας που το νοικιάζει για να ανεβάσει παραστάσεις. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών απαιτεί πάντως από τον Δήμο Ζακύνθου “να ανταποκριθεί επιτέλους στις υποχρεώσεις του”.

Η ανακοίνωση του συλλόγου: “Τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές των σχολείων μας μετακινήθηκαν στο Νέο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου για την παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης. Τα λειτουργικά προβλήματα και οι κακοτεχνίες του εν λόγω κτιρίου είναι γνωστά σε όλους, η συγκεκριμένη ωστόσο εμπειρία της εκπαιδευτικής κοινότητας στο χώρο ανέδειξε για ακόμα μια φορά την εγκληματική αδιαφορία των υπεύθυνων της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα ,σε θέματα οργάνωσης, υγιεινής αλλά προπάντων ασφάλειας.

Συγκεκριμένα απαριθμούμε τα εξής:

1. Σε ένα χώρο που χωράει μετά βίας 350 άτομα συνωστίσθηκαν πάνω από 400 μαθητές και εκπαιδευτικοί, με καρέκλες που τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους διαφυγής.

2. Οι πόρτες εξόδου ανοίγουν με έναν εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο, που απαιτεί απαλό άγγιγμα και όχι απότομο, το οποίο μπλοκάρει τη λειτουργία και φυσικά εννοείται ότι σε περίπτωση κινδύνου, θα δημιουργείτο πανικός.

3. Κανένας δημοτικός υπάλληλος ή υπεύθυνος του Δήμου δεν ήταν εκεί για να ενημερώσει σχετικά με τις εξόδους και σκάλες κινδύνου, ειδικά που η συγκεκριμένη αίθουσα βρίσκεται σε όροφο. Κανένα σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς δεν ήταν αναρτημένο πουθενά.

4. Με τέτοιο δυναμικό ατόμων.

Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΣΗ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ! 400 μαθητές την ίδια ώρα αποχώρησης έπρεπε να συναντηθούν στην ίδια μικρή έξοδο με άλλους 400 που εισέρχονταν στο χώρο για τη δεύτερη παράσταση. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η αναμενόμενη πλέον από τις συνθήκες καθυστέρηση έναρξης οδήγησε σχολεία να αποχωρήσουν στη μέση της παράστασης για να μπορέσουν να είναι έγκαιρα στις επαρχιακές σχολικές μονάδες τους για τη λήξη του ωραρίου. Και ενώ το εισιτήριο για την εν λόγω παράσταση ήταν 6 ευρώ και για τα σχολεία που μετακινήθηκαν με λεωφορείο έφτασε στο ύψος των 8,5 και 10 ευρώ. Σε άμεση ερώτησή μας στο Δήμο , γιατί δεν υπάρχει κανένας δημοτικός υπάλληλος πήραμε την απάντηση , ότι η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία ή τον φορέα που ζητάει την άδεια χρήσης του χώρου. Ειλικρινά; Ο φορέας που έρχεται εκτός Ζακύνθου και πληρώνει τα υπέρογκα ποσά ενοικίασης του ύψους των 1000 ευρώ την ημέρα έχει την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια , για την ενημέρωση σε περίπτωση κινδύνου και το σχέδιο διαφυγής , πολύ περισσότερο έχει αυτός και τα κλειδιά για τα λουκέτα του Δημοτικού Κτιρίου; Με οργή και λύπη διαπιστώνουμε ότι οι αρχές του τόπου μας, αντί να ενισχύουν την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών μας, παρέχοντας έστω και τη μετακίνηση των μαθητών από τις απομακρυσμένες περιοχές με δικά τους έξοδα, αντλούν οικονομικά οφέλη από τις εν λόγω δράσεις ,χωρίς να αναλαμβάνουν καμία από τις υποχρεώσεις τους για οργάνωση , υγιεινή και ασφάλεια. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο εξής, όλες οι εκδηλώσεις που αφορούν σε είσοδο μαθητικού πληθυσμού στο συγκεκριμένο χώρο να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, εκ μέρους των δημοτικών αρχών , να διεξάγονται πάντα με παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων , να κοινοποιούν το σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου στην αρχή των εκδηλώσεων, να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλώς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ και όχι κλειδωμένες με λουκέτα. Σε κάθε άλλη περίπτωση καλούμε τους/τις διευθυντές/τριες των σχολικών μας μονάδων να αρνούνται να μετακινήσουν παιδιά στο χώρο, χωρίς τις εν λόγω εγγυήσεις”.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds