Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Γράφει ο Γιώργος Τάκη Δόξας: Πύργος- Πλατεία Δικαστηρίων ή Πλατεία Τάκη Δόξα;

doxasgiorgos

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ:

Πλατεία Δικαστηρίων

ή

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ;

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου τοποθετήθηκε η προτομή του (Πυργολάτρη) Ποιητή ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ παγκόσμια καταξιωμένου για τον Ύμνο / Ποίημα των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στην (τότε) Πλατεία Δικαστηρίων. Μέχρι σήμερα εκκρεμεί (ως έχει αποφασιστεί) η τοποθέτηση αναμνηστικής πινακίδας με την ονομασία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ» (Πύργος Ηλείας 1913-1976).

Από την ημερομηνία απόφασης (Προτομή – Τιμητική Πινακίδα) πέρασαν χρόνια και ουδείς ενήργησε για την ηθική αποκατάσταση ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ. Επαναφέρω την εκκρεμότητα γιατί το 2024 είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η εκφώνηση του Ύμνου / Ποιήματος στην Τελετή υπογραφή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ (Αρχαία Ολυμπία / 15-4-2024).

Θάταν μέγιστο λάθος (η ερμηνεία) της σημερινής μου παρέμβασης για την Αναμνηστική Πινακίδα ως μέλος της Οικογένειας. Παραμένω σταθερός «οπαδός» του πολιτιστικού δόγματος: Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πρέπει να την Υποστηρίζουμε και να την Τιμούμαι.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

2024, Μάρτιος 1

Υ.Γ. Επισυνάπτονται δύο (2) πρόσφατες επιστολές μου στον κ. Δήμαρχο της Πόλης

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds