Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων – Πολλαπλές οι «πληγές» από τις ακραίες βροχοπτώσεις

PLHMMYRES1

Άμεσες παρεμβάσεις απαιτούν οι μεγάλες  καταστροφές από τις πλημμύρες στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Πολλαπλές οι «πληγές» από

τις ακραίες βροχοπτώσεις

Θλίψη για την παράσυρση των δύο νέων από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι- Επιτόπου στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Σ. Μπαλιούκος

Πολλαπλές «πληγές» σε μεγάλη ακτίνα, κυρίως  στην ευρύτερη περιοχή της παραποτάμιας ζώνης, προκάλεσαν οι πρωτοφανείς   βροχοπτώσεις  που σημειώθηκαν  το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για την έλευση έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στην περιοχή, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος δήλωσε τα εξής:

«Χθες η  περιοχή μας χτυπήθηκε αλύπητα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και υπερχείλισαν τους παραπόταμους του Αλφειού ποταμού (Τσεμπερούλα, Κόβιτσα, Σελλινούντας). Απειλήθηκαν οικισμοί, δυστυχώς δύο νέοι στο Πλουτοχώρι στην προσπάθειά τους να περάσουν στην χειρότερη στιγμή, όταν τα φαινόμενα ήταν σε έξαρση παρασύρθηκαν και η κοπέλα ευρέθη σήμερα νεκρή ενώ ο άνδρας αγνοείται.

Η κλιματική αλλαγή μετά την Θεσσαλία δηλώνει την παρουσία της και στην περιοχή μας. Εμείς το ζούμε τραγικά με την χθεσινή απώλεια»

Η τραγική εξέλιξη με την παράσυρση του οχήματος  των δύο νέων ανθρώπων από το χείμαρρο στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, προκάλεσε  τη θλίψη στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και στο δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε επιτόπου στο μοιραίο σημείο, συντονίζοντας συγχρόνως τα συνεργεία του δήμου που βρίσκονταν στις υπόλοιπες περιοχές,  που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημαντικές καταστροφές

Από τις ραγδαίες  βροχοπτώσεις συγκεκριμένα υπήρξαν  σημαντικές καταστροφές από πλημμύρες σε δρόμους, υποδομές, καθώς  και άλλες εγκαταστάσεις, στις Τ.Κ. Πλουτοχωρίου, Καλυβακίων, Φρίξας, Τρυπητής, Καλλιθέας κλπ., ενώ κυριολεκτικά στο πάρα πέντε δεν πλημμύρισαν οι εργατικές κατοικίες στην είσοδο των Κρεστένων, προκαλώντας ωστόσο την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

Σημαντικές ζημιές από πλημμύρες εξάλλου υπήρξαν και σε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά, απέναντι από το Νοσοκομείο Κρεστένων.

Εισροή υδάτων επίσης σημειώθηκε και σε σημεία του Κλειστού των Κρεστένων, όπου σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις στεγανοποίησής του από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Παράλληλα με  το μικρό γεφύρι στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, όπου συνέβη το τραγικό γεγονός, καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλες αντίστοιχες υποδομές, που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθούν.

Στη Φρίξα εξάλλου  προκλήθηκαν ζημιές στη βάση της  δεξαμενής  του χωριού, ενώ σχεδόν στο σύνολό του το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί μεγάλες φθορές από διαβρώσεις, καθώς και από παρασύρσεις αδρανών υλικών.

Ακόμα σε αρκετά σημεία του πλημμύρισαν χωράφια με διάφορες καλλιέργειες.

Συνεργεία τεχνικών του δήμου με εντολή του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  ήδη προχωρούν σε καταγραφές των καταστροφών, προκειμένου να αποτυπωθεί η πλήρης εικόνα των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν   από τις πρωτοφανείς σε ύψος και διάρκεια βροχοπτώσεις.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds