Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας τίμησε τους ήρωες που χάθηκαν στο καθήκον

πρωκξησοιδ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους επτά ήρωες που χάθηκαν στο καθήκον απο το 1990-2007

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πυροσβεστικό σώμα, τίμησε χθες στον Πύργο τους επτά Ηλείους ήρωες πυροσβέστες που χάθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, δίνοντας την υπόσχεση πως δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στον Πύργο τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο Β΄ παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού σώματος Ηλείας, των διοικητών της Π.Υ Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών, του νεοκλεγέντος δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή καθώς και των συγγενών των θανόντων στο καθήκον πυροσβεστών. Την χθεσινή ημέρα, που έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, τίμησε κατά την διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης Άγημα της Πυροσβεστικής, ενώ παιάνισε η Φιλαρμονική Απόλλων. 

Οι Γεώργιος Διονυσόπουλος και Κωνσταντίνος Φωτακόπουλος, τα πρώτα θύματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στις 26 Ιουλίου 1990, η Ιωάννα Τασοπούλου στις 28 Αυγούστου 1999, ο Φώτης Αναγνώπουλος στις 9 Αυγούστου 2005, ενώ τα τελευταία θύματα από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας ήταν οι εποχικοί πυροσβέστες Ιωάννης Δρακόπουλος, Αθανάσιος Νιάρχος και Ανδρέας Τζούμας, που έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες  στις 24 Αυγούστου 2007.

«Σήμερα, το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά την μνήμη εκείνων, που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας και κυρίως της ζωής των συνανθρώπων μας. Στην μακρόχρονη ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, ένας μακρύς δυστυχώς, κατάλογος συναδέλφων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, έχει «σημαδέψει» την επιτυχή πορεία του σε όλους τους τομείς δράσης του.. Με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης και ιερής συγκίνησης τιμούμε και θυμόμαστε τους ανθρώπους εκείνους που θυσιάστηκαν προασπίζοντας την δική μας ασφάλεια..», ανέφερε μεταξύ άλλων στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος  κ. Γεώργιος Πουρναράς, την οποία ανέγνωσε κατά την επιμνημόσυνη δέηση ο Τελετάρχης της εκδήλωσης, Επιπυραγός, Αναστάσιος Κοτσώνης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds