Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso 1
mouries mish

Ηλεία: Σύσκεψη στην Π.Ε. για τη δακοκτονία – Ο Νίκος Κοροβέσης υποδέχθηκε τους γεωπόνους του προγράμματος – Στο επίκεντρο ο συντονισμός, η ενίσχυση της υπηρεσίας και η προστασία της ελαιοπαραγωγής στην Ηλεία.

γεωπ 2

Σύσκεψη εργασίας για την πορεία και τον σχεδιασμό του προγράμματος δακοκτονίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκο Κοροβέση.

Ο κ. Κοροβέσης υποδέχθηκε τους οκτώ γεωπόνους που θα παρέχουν υπηρεσίες για την υποστήριξη του έργου της δακοκτονίας στην Ηλεία, σε συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας. Τους καλωσόρισε στην υπηρεσία και υπογράμμισε τη σημασία της συμβολής τους σε ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερη αξία για την προστασία της ελαιοπαραγωγής και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Γεώργιος Μικέογλου, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και Βασιλική Στέργιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της υπηρεσίας, τα προβλήματα που καταγράφονται στην πράξη, καθώς και ο συνολικός σχεδιασμός για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στην Ηλεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού, καλού συντονισμού και στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων, ώστε οι παρεμβάσεις να πραγματοποιηθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η δακοκτονία αποτελεί κρίσιμη διαδικασία για την προστασία της ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου, ειδικά σε περιοχές όπως η Ηλεία, όπου η ελαιοκαλλιέργεια έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Για τον λόγο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση, την παρακολούθηση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, τόνισε πως η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το έργο των υπηρεσιών και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

γεωπ 2

«Η δακοκτονία είναι ένα σημαντικό έργο για την Ηλεία και για τους παραγωγούς μας. Καλωσορίζουμε τους γεωπόνους που θα συνδράμουν την υπηρεσία και ενισχύουμε τον συντονισμό, ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου», ανέφερε ο κ. Κοροβέσης.

γεωπ 1

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos