Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ισραήλ – Χαμάς – Λήγει τα μεσάνυχτα η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

PALESTINIAN ISRAEL CONFLICT

Λήγει σήμερα (27/11/2023) τα μεσάνυχτα η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς, για προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους. Χθες, η Χαμάς απελευθέρωσε και παρέδωσε στον ισραηλινό στρατό συνολικά 17 ομήρους. Σε αντάλλαγμα, αμέσως μετά απελευθερώθηκαν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Την ίδια ώρα, θετικός σε παράταση της προσωρινής εκεχειρίας, εάν κάτι τέτοιο διευκόλυνε την απελευθέρωση άλλων δέκα ομήρων ημερησίως, εμφανίστηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Γιώργο Σιδέρη, ίσως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο καθώς και οι δύο πλευρές, κατά μία έννοια, λένε ότι καλό θα είναι να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός, να συνεχιστεί η παράδοση των ομήρων, να συνεχιστούν οι αποφυλακίσεις Παλαιστινίων από τις φυλακές του Ισραήλ. «Θα φανεί αν όντως αυτό θα επιτευχθεί κι αν επιτευχθεί θα είναι κέρδος και για τις δύο πλευρές καθώς δεν θα “μιλούν” τα όπλα, αλλά η πολιτική και η διπλωματία» τόνισε ο δημοσιογράφος.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds