Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η κατασκευή για «το σπίτι» του μπάσκετ

δημοτικό στάδιο Καλαματα 768x432

Το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας στην παραλία επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου Κλειστού Προπονητηρίου της πόλης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου αθλητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσε το σπίτι» του μπάσκετ για την πόλη μας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε: «H Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπά τον αθλητισμό, με αθλητικά σωματεία και με νεολαία που αθλείται, με μεγάλες διοργανώσεις αθλητικές πανελλαδικής εμβέλειας, και όχι μόνο. Για να έχουμε όμως αθλητικά σωματεία και αθλητισμό στην πόλη μας χρειαζόμαστε υποδομές. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας και δημιουργούμε και καινούριες. Σε αυτό το πλαίσιο, βρισκόμαστε εδώ σήμερα, όπου θα κατασκευαστεί το νέο Προπονητήριο, το νέο “σπίτι” του μπάσκετ για την πόλη μας, όπου εδώ θα φιλοξενηθούν οι ομάδες μπάσκετ. Ένα προπονητήριο σύγχρονο, μέχρι Β’ κατηγορίας αγώνες θα μπορούν να γίνονται εδώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ένα έργο 1.300.000 ευρώ, τα οποία είναι 600.000 από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και 700.000 ευρώ από δημοτικούς φόρους. Ένα πάρα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο που το διεκδικούσαμε εδώ και χρόνια και εν τέλει έφτασε στο σημείο να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση και να ξεκινήσει, και προχωράμε. Και μην ξεχνάμε ότι εκτός από το έργο αυτό που γίνεται εδώ, ήδη έχουμε υπογράψει και περιμένουμε τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα για να προστεθούν 400.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, και με τα άλλα αθλητικά έργα, και βέβαια συνεχίζουμε να διεκδικούμε το μεγάλο Παλαί ντε Σπορ, ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, με περιφερειακή αναφορά».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos