Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Κρέστενα: Με μεγάλη συμμετοχή η δράση ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων με θέμα “Καρκίνος του μαστού και πρόληψη” σε συνεργασία με το “Άλμα Ζωής”

image 33

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έκτη δράση δωρεάν κλινικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Πάτρας – Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Κούκουρας, ανέπτυξε το θέμα “Καρκίνος του Μαστού” προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες και ευαισθητοποιώντας το κοινό και ακολούθως η Ελένη Μητροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη των Επιστημονικών Προγραμμάτων Σ.Γ.Κ.Μ “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ “Ν. Αχαΐας αναφέρθηκε στο “Τι μας αποτρέπει από τον προληπτικό μας έλεγχο”.

Συγκλονιστικά ήταν όλα όσα ακούστηκαν, από την βιωματική εμπειρία της Ρένας Χυτοπούλου, που είναι μέλος και εκπαιδευμένη εθελόντρια του “Άλμα Ζωής” για τον καρκίνο του μαστού.

Ακολούθησαν δωρεάν εξετάσεις σε περισσότερες από 25 γυναίκες με βάση προκαθορισμένα ραντεβού από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Κούκουρας σε συνεργασία με τις κ.κ. Μητροπούλου και Χυτοπούλου.

“Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων ευχαριστεί θερμά τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Κούκουρα για την εξαιρετική παρουσία του και την μακροχρόνια εθελοντική δράση του, καθώς και τα εξαιρετικά στελέχη από το Άλμα Ζωής – Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας για την ανταπόκριση και την σημαντική υποστήριξη στις δράσεις της προληπτικής ιατρικής της Μονάδας μας” επισήμανε η αν. Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου ενώ τόνισε οτι συνολικά στις έξι δράσεις προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερες από 150 γυναίκες και σύντομα η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων θα ανακοινώσει τις επόμενες δράσεις δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Παράλληλα η Παπαδοπούλου ενημέρωσε για το πρόγραμμα λήψης ΠΑΠ ΤΕΣΤ που γίνεται στην Νοσηλευτική Μονάδα δυο φορές τον μήνα, για το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και το πρόγραμμα της Γονεϊκότητας για τους νέους γονείς με μαθήματα που γίνονται κάθε εβδομάδα στην Μονάδα. “Σας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους σας για την παρουσία σας στην Νοσηλευτική μας Μονάδα! Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε δωρεάν τις Ιατρικές και Νοσηλευτικές υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν την ανάγκη της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Η πρόληψη και η γνώση είναι δύναμη σώζουν ζωές” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds