
ΚΥΚΝΟS – 110 χρόνια ιστορίας: Χρυσός χορηγός του V Συνεδρίου ΕΠΙ ΓΗΣ

Στο Συνέδριο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ενώνουν δυνάμεις και καταθέτουν προτάσεις, απόψεις και εμπειρίες, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας και η επιτυχημένη -με ιστορία 110 χρόνων-, εταιρεία «ΚΥΚΝΟS» δυναμικά παρούσα το υποστηρίζει από το ρόλο του Χρυσού χορηγού.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του V Συνεδρίου ΕΠΙ ΓΗΣ με θέμα «ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Μαΐου στο Ilis Center του Aldemar Olympian Village.
Στο Συνέδριο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ενώνουν δυνάμεις και καταθέτουν προτάσεις, απόψεις και εμπειρίες, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας και η επιτυχημένη -με ιστορία 110 χρόνων-, εταιρεία «ΚΥΚΝΟS» δυναμικά παρούσα το υποστηρίζει από το ρόλο του Χρυσού χορηγού.

ADVERTISING
KYKNOS ΑΠΟ ΤΟ 1915
Το 2025 σηματοδοτεί μια ξεχωριστή χρονιά για την ΚΥΚΝΟS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ Α.Ε., καθώς γιορτάζει 110 χρόνια παρουσίας στον τομέα των ποιοτικών προϊόντων διατροφής.
Από το 1915, έχει καθιερωθεί ως σύμβολο ελληνικής παράδοσης, αυθεντικής γεύσης και αφοσίωσης στην ποιότητα, και πρωτοπορεί εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές που απαντούν στις ανάγκες του μέλλοντος.

ΠΟΡΕΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Η ΚΥΚΝΟS, με υπευθυνότητα στην κοινωνία και το περιβάλλον, ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των στρατηγικών της. Ενδεικτικά εφαρμόζει:
Υπεύθυνη Γεωργία: Δεκαετίες τώρα στηρίζει τοπικούς παραγωγούς και χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από ελληνικές καλλιέργειες, εφαρμόζοντας μεθόδους που προστατεύουν τη γη και μειώνουν τη χρήση φυσικών πόρων.
Κυκλική Οικονομία: Επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών, προωθεί την ανακύκλωση και περιορίζει τη σπατάλη.
Μείωση Ανθρακικού Αποτυπώματος: Με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου, έχει επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Υποστήριξη Τοπικών Κοινοτήτων: Μέσω της συνεργασίας με τοπικούς αγρότες και επιχειρήσεις, συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

ΟΡΑΜΑ
Όραμα της ΚΥΚΝΟS A.E είναι να συνεχίσει την ανάπτυξή της, προσφέροντας πάντα φυσικά, φυτικά και γευστικά προϊόντα με ηθικό και βιώσιμο τρόπο σε όλη την διατροφική αλυσίδα από τους αγρότες μέχρι το πιάτο μας.
Για να το πετύχει αυτό, δεσμεύεται να συνεργάζεται στενά με τους αγρότες παραγωγούς, την επιστημονική κοινότητα και τους πελάτες της χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες τεχνολογίες για τη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, παραδίδοντας παράλληλα έναν πιο βιώσιμο πλανήτη στην επόμενη γενιά.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
Στην ΚΥΚΝΟΣ, προωθούνται αποτελεσματικές και ποιοτικές πρακτικές, η εφαρμογή των οποίων δημιουργεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους αγρότες.
Πρακτικές της ΚΥΚΝΟΣ για Υποστήριξη της Παραγωγής Τομάτας | |
1 | Εξειδικευμένη ομάδα γεωπόνων για συμβουλευτική υποστήριξη από την σπορά μέχρι και τη συγκομιδή |
2 | Στενή συνεργασία με τους αγρότες και υποστήριξή τους μέσω της Συμβολαικής Γεωργίας |
3 | Άτοκη χρηματοδότηση από την ΚΥΚΝΟΣ για ανανέωση εξοπλισμού, πίστωση αγροεφοδίων κτλ |
4 | Προμήθεια Σπόρων, αγροτικών εφοδίων και λιπασμάτων με πίστωση |
5 | Συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα μέσω συνεργασίας με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα για την βελτίωση της καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας |
6 | Υποστήριξη νέων παραγωγών με διάθεση μηχανών συλλογής για την εξοικείωσή τους με την καλλιέργεια |
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Η ποιότητα των προϊόντων επιβραβεύεται συνεχώς από την επιλογή των καταναλωτών, αναγνωρίζεται και βραβεύεται διεθνώς! Η ΚΥΚΝΟS διαθέτει μια ευρεία γκάμα αναγκών, στις κατηγορίες:
- Προϊόντα τομάτας
- Κέτσαπ
- Σάλτσες
- Αρακάς, Όσπρια, Μανιτάρια
- Μαγιονέζες,
- Μουστάρδες
- Κομπόστες
- Επαγγελματικές συσκευασίες
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΝΟS
Η εταιρεία KYKNOS ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1915 στο Ναύπλιο, μια εύφορη περιοχή γνωστή ως «ο λαχανόκηπος της Αθήνας» και την ίδια χρονιά ιδρύεται και το πρώτο σύγχρονο εργοστάσιο στο Ναύπλιο. Η ίδρυσή της άνοιξε νέους ορίζοντες στην αγροτική βιομηχανία, με στόχους την επεξεργασία και συντήρηση των προϊόντων της αργολικής γης και άλλων περιοχών, τα οποία έως τότε, σάπιζαν στα χωράφια. Τα πρώτα προϊόντα KYKNOS ήταν ολόκληρες τομάτες, μπάμιες, φασολάκια σε κονσέρβα, καθώς και ο περίφημος τοματοπολτός, που παραμένει έως σήμερα εμβληματικό προϊόν της.

Το 1928 η εταιρεία δημιουργεί το δεύτερο πρωτοποριακό για την εποχή του, εργοστάσιο στην περιοχή μεταξύ Ναυπλίου – Άργους στο οποίο εγκαθιστά τους πρώτους ταχυσυμπυκνωτές χυμού τομάτας για παραγωγή τοματοπολτού και ταυτόχρονα διέθετε δικό του κυτιοποιίο για την κατασκευή των κονσερβών που περιείχαν τον πολτό της τομάτας.
Ο αργολικός κάμπος ήταν ιδιαίτερα πλούσιος σε τομάτες και λαχανικά, με αποτέλεσμα η KYKNOS να έχει αφθονία πρώτων υλών εκλεκτής ποιότητας, έτσι με δεδομένη τη διαρκή αύξηση της παραγωγής, το 1950 η οικογένεια της KYKNOS ζήτησε από τον γνωστό αρχιτέκτονα Καλλικλή να σχεδιάσει και να επιμεληθεί την ανανέωση του υπάρχοντος εργοστασίου. Τα νέα κτήρια αποτελούσαν σύμβολο καινοτομίας για την εποχή, όπως και για την περιοχή του Ναυπλίου και το 1960, η εταιρεία αγόρασε το εργοστάσιο «Αργολική» που λειτουργούσε και αυτό στον κάμπο της Αργολίδας.
Η KYKNOS ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Αντιλαμβανόμενη τις αυξανόμενες ανάγκες της εποχής, η KYKNOS αποφασίζει να επεκταθεί στην Ηλεία και το 1963 με σχεδιαστή τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, δημιουργεί μια ακόμη μονάδα στα Σαβάλια Ηλείας, προκειμένου να αξιοποιήσει την πλούσια παραγωγή τομάτας του κάμπου. Το 1965, η KYKNOS, πρωτοπορώντας και πάλι, παρήγαγε και διέθεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κέτσαπ. Τη δεκαετία του 1970, η εταιρεία ανέπτυξε παγκόσμια εξαγωγική δραστηριότητα και παράλληλα εξελίχθηκε σε διακεκριμένο προμηθευτή τοματοπολτού παγκοσμίως, σε γνωστές εταιρείες τροφίμων. Ακολούθησαν και άλλες καινοτομίες, όπως, το 1990 η παρασκευή για πρώτη φορά στην Ελλάδα προϊόντων τομάτας σε χάρτινες συσκευασίες.
Το 2002 η KYKNOS μετέφερε όλη την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο του νομού Ηλείας, τόπο παραγωγής της πρώτης ύλης. Το 2005 υπήρξε η πρώτη εταιρεία επεξεργασίας τομάτας στην Ελλάδα που εφάρμοσε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (ορθής γεωργικής πρακτικής) για την τομάτα που μεταποιεί, με πιστοποίηση κατά τα πρότυπα Eurep GAP. Την ίδια χρονιά η εταιρεία λάνσαρε τον επίσης εμβληματικό, κλασικό τοματοπολτό της σε χάρτινη τριγωνική συσκευασία μιας χρήσης.
Μεταξύ 2006 και 2007 πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση στο εργοστάσιο της KYKNOS στην Ηλεία, με επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του, με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής.
Το 2008 διέθεσε στην αγορά ένα ακόμα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της, τις τριμμένες τομάτες σε χάρτινη συσκευασία.
Το 2019 επεκτείνει την παρουσία της στις έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών.
ΤΟ 2020 προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1ΜWp, στις στέγες του εργοστασίου στα Σαβάλια
Το 2022 αρχίζει την διάθεση προϊόντων στις κατηγορίες της μαγιονέζας και της μουστάρδας.
Το 2023 λανσάρει το νέο καινοτόμο προϊόν Ketchup 0% προσθήκη ζάχαρης, πιστοποιείται με το πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 και εγκαθιστά και δεύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας φθάνοντας σε συνολική ισχύ τα 2 MWp.
Το 2024 η εταιρεία δημοσιεύει την 1η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Από το 1915 η εταιρεία KYKNOS, αφουγκράζεται τις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, εμπλουτίζει τα προϊόντα της και μας…«κυκνίζει» τα πιάτα με ποιότητα και νοστιμιά που ταξιδεύει στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο !
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.