Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Λεχαινά: Άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό στο Γυμνάσιο

ASKHSH SEISIXTHON 2 1 768x434

Η άσκηση που υλοποίησε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή της Π.Υ. Λεχαινών, της 6ης ΕΜΑΚ, της ΟΣμηΕΑ, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού, των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς και εθελοντών, μαθητών και εκπαιδευτικών του Ημερήσιου Γυμνασίου Λεχαινών, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εκπαίδευση και ετοιμότητα όλων των δυνάμεων των εμπλεκομένων φορέων αλλά και των μαθητών και εκπαιδευτικών που σε βιωματικό επίπεδο, εκτέλεσαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του σχολείου τους.

Μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και την κατάρρευση που υπέστη τμήμα του Ημερήσιου Γυμνασίου Λεχαινών η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Σπυροπούλου,  σύμφωνα με το σεμινάριο ενημερώνει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών για πιθανή ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του εργαστηρίου φυσικών επιστημών καθώς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η απομάκρυνση των μαθητών από το κτήριο σύμφωνα με το σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ακολούθως το κέντρο της Π.Υ. Λεχαινών, κινητοποιεί άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις πρώτης επέμβασης για δράσεις έρευνας και διάσωσης, ελέγχου και καταστολής της πυρκαγιάς και ενημερώνει τον διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών, Αντιπύραρχο, Θεόδωρο Λεβέντη, το Περιφερειακό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας καθώς και τον διοικητή της ΔΙ.Π.Υ. Ν. Ηλείας, Αρχιπύραρχο, Περικλή Κουλκουβίνη, για το συμβάν.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds