Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2029 η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου

katakolo large

Εντάχθηκε και επίσημα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου

Εντάχθηκε και επίσημα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς χθες ο περιφερερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της κινητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

espa katakolo

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστεί νέο κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο θα αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07τμ.

Επίσης θα κατασκευαστεί κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, που θα αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 774,25τμ, κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού (αποτελεί μετατροπή και επανάχρηση κτιρίου πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη ενός όμοιου τρίτου όγκου) με συνολική επιφάνεια 785,99τμ.

Τέλος θα γίνει ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ Λιμένα Κατακόλου (ΦΕΚ 278/29-8-2014), η οποία περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας ,έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Στόχος του έργου είναι με την ολοκλήρωσή του να υπάρχει ένα σύγχρονο κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών με συνολική επιφάνεια 774,25τμ, κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου με συνολική επιφάνεια 1310,07τμ κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού (αποτελεί μετατροπή και επανάχρηση κτιρίου πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη ενός όμοιου τρίτου όγκου) με συνολική επιφάνεια 785,99τμ. δ) Αναβάθμιση κεντρικού προβλήτα -ασφαλτοστώσεις πλακοστρώσεις -διαμορφώσεις δρόμων -χώρων πάρκινγκ κλπ συνολικής επιφάνειας 27.000τμ περίπου.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2029 και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη γανέρχεται σε 5,27 εκατ. ευρώ. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ, ανέρχεται σε 373.903,04 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από τη συμμετοχή του φορέα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds