Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μεσσηνία – Δρομολογούνται πέντε νέα οδικά έργα

odika erga

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι την, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στην Καλαμάτα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε πως σήμερα εγκαταστάθηκε εργολάβος στο έργο του οδικού άξονα Μεσσήνη – Λάμπαινα που πλέον μπαίνει σε πορεία υλοποίησης, μετά από “μεγάλο αγώνα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας:

“Εγινε σήμερα εγκατάσταση του εργολάβου στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για το έργο αυτό, το οποίο κακώς εντάχθηκε εξ αρχής καθώς ήταν ανώριμο μελετητικά αφού είχε παραβλεφθεί το γεγονός ότι κάτω από τον εν λόγω οδικό άξονα διέρχεται ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Μεσσήνης. Ωστόσο, βρέθηκε το επιπλέον 1 εκ, δημοπρατήθηκε και το έργο για την υδροδότηση και πλέον δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα” δήλωσε ο περιφερειάρχης ειδικότερα.

Ο Π. Νίκας χαρακτήρισε την πιο πάνω εξέλιξη ως “ένα εξαιρετικά καλό νέο”, για να τονίσει στη συνέχεια πως ανάλογα καλό νέο αποτελεί και το γεγονός ότι” βρέθηκαν και τα 15 εκ ευρώ και πλέον υλοποιείται και η παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης στο Πεταλίδι, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, “έργο που και αυτό ξεκίνησε χωρίς ώριμη μελέτη” όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, με αφορμή την υπογραφή  της σύμβασης για την προμήθεια από την Περιφέρεια, προς διάθεση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενός υπερηχοτομογράφου για μαιευτική γυναικολογική χρήση, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπογράμμισε την σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας προς τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ στάθηκε επικριτικά ως προς την μη εφαρμογή, ακόμα, του πρόσφατου νόμου ο οποίος προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν: 

Οι συμβάσεις που υπέγραψε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αφορούν:

  • Αναβάθμιση της οριζόντιας σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ)
  • Βελτίωση και συντήρηση της 7ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ)
  • Βελτίωση και συντήρηση της 9ης εθνικής οδού, στο τμήμα Χώρα – Πύργος Τριφυλίας – Φλόκα – Γαργαλιάνοι (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ)
  • Βελτίωση του οδικού τμήματος Ριζόμυλος – Δάρα – Δροσιά (προϋπολογισμός 70.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Βρομόβρυσης (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ)
  • ypodomes

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds