Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιχάλης Κατρίνης:  ‘’H χώρα αντιμετωπίζει στεγαστική κρίση’’

katrinismixalis

‘’Η ανάπτυξη τύπου Real Estate και GoldenVisa της κυβέρνησης, δημιουργεί μια φούσκα στην αγορά ακινήτων, αλλά και πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Η ελληνική ακίνητη περιουσία αφελληνίζεται, ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί σε μια μεγάλη και βαθιά στεγαστική κρίση ‘’τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα με τη GoldenVisa, που έχει εφαρμογή μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, οδηγεί σε πλασματικές αξίες, σε μια κανονική φούσκα στην αγορά ακινήτων και σε εκτίναξη των ενοικίων.

Επισήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αυξήσεις των ενοικίων ήταν 10%, ενώ σε ετήσια βάση οι αυξήσεις στην Αττική ήταν πάνω από 25%.

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η χώρα δεν έχει στεγαστική πολιτική, αφού τα προγράμματα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, όπως το πρόγραμμα ‘’Σπίτι μου’’ είναι ανεπαρκή, μικρής κλίμακας και απευθύνονται σε λίγους, ενώ τα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες είναι όλο και λιγότερα.

‘’Η δήθεν ανάπτυξη της κυβέρνησης είναι για τους λίγους.

Και η στεγαστική της πολιτική για ακόμα λιγότερους.

Αυτό είναι το δόγμα σας, αυτό υπηρετείτε και γι’ αυτό πανηγυρίζετε για τη δήθεν ανάπτυξη’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Και κατέληξε λέγοντας: ‘’Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εμείς το είπαμε, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.  Παρουσιάσαμε και συγκρίναμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες, που αξιοποίησαν τους πόρους του Ταμείου για να κατασκευάσουν χιλιάδες κοινωνικές κατοικίες.

 Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία κοινωνικών κατοικιών, για να δοθούν στα κλειστά σπίτια κίνητρα ανακαίνισης, με μειωμένη φορολόγηση, με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με ενεργειακή αναβάθμιση, με στόχο να έχουμε 150.000 διαθέσιμες κατοικίες, ώστε το άπιαστο όνειρο των νέων οικογενειών, των νέων παιδιών να γίνει πραγματικότητα. Τίποτε από αυτά δεν δέχθηκε η κυβέρνηση’’.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στο έλλειμα ασφάλειας που υπάρχει πλέον στη χώρα, γεγονός που αποδείχθηκε με τη δολοφονία μιας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε καταφύγει για να αναζητήσει προστασία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βιώνει ένα γενικευμένο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds