Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Μιχάλης Κατρίνης στα Παραπολιτικά FM: «Το ΠΑΣΟΚ είναι που εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία με συνέπεια στην Ελλάδα»

KATRINIS MICHAEL (1)

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση-παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την ένταξη στην πολιτική ομάδα της προοδευτικής συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε:

Μια τέτοια πρόταση εκφράζει και απηχεί περισσότερο την αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν ένα σημείο στήριξης και νέας θέσης στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη που βρίσκεται σε κίνηση και εξέλιξη. Η δική μας θέση είναι γνωστή. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με συνέπεια και ριζοσπαστικότητα να υπηρετεί την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σε όλη του τη διαδρομή, αταλάντευτα και με συγκεκριμένο αξιακό πλαίσιο. Το πώς θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό του θέμα.

Παράλληλα ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι:

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συνεχή αύξηση στα ποσοστά του, στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό και θέλουμε το ποσοστό που θα καταγραφεί στις επόμενες εκλογές να είναι αυξημένο, ούτως ώστε να πούμε βάσιμα, ότι είμαστε ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης στη χώρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό όμως προϋποθέτει ευρύτερες κοινωνικές συνέργειες και συμμαχίες με κοινωνικές ομάδες και όχι συμφωνίες κορυφής και συναλλαγές χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Στις ευρωεκλογές δεν μας αρκεί μόνο η δεύτερη θέση. Θέλουμε να έχουμε σημαντικά ποσοστά και όχι απλώς μία άνοδο, ώστε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχει η δυναμική διαμόρφωσης μιας άλλης κυβερνητικής προοπτικής, απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης και του κ Μητσοτάκη.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στον γάμο ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει διαπιστευτήρια και εξετάσεις, όπως στο θέμα της συμβίωσης, αφού τότε είχε πάρει πολιτική απόφαση και είχε στηρίξει όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

Εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση, αλλά θα περιμένουμε το περιεχόμενο και την πρόταση που τελικά θα καταθέσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης σήμερα “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” και προσπαθεί να φτιάξει το δικό του προφίλ, μέσα από ένα νομοσχέδιο που αλλιώς ήρθε, στη συνέχεια αποσύρθηκε και αλλιώς επανέρχεται, από τη στιγμή που τα δύο τρίτα της κοινοβουλευτικής του ομάδας το καταψηφίζουν, δημιουργώντας ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και δείχνοντας κατά πόσο, την ώρα της επιλογής και της πράξης, αυτά που λέει τα κάνει ή στρίβει “διά του αρραβώνος”.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds