Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new 1

Μιχάλης Κατρίνης:”Να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Ηλείας”

katrinis mixalis vouli

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Ηλείας

Το ζήτημα του ενδεχόμενου αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία από παραλίες της Ηλείας εξαιτίας περιορισμών στην εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης ΑμεΑ φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Ηλείος βουλευτής επικαλείται επιστολή του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας στην οποία διατυπώνονται σοβαρές καταγγελίες, ζητώντας συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις. Όπως επισημαίνεται, υπάρχει κίνδυνος να μην τοποθετηθούν φέτος συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac) σε παραλίες της περιοχής, με αποτέλεσμα πολίτες με κινητικά προβλήματα να βρεθούν ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τη θάλασσα.

Στην ερώτησή του αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, ο ΟΦΥΠΕΚΑ φέρεται να γνωμοδότησε αρνητικά στο αίτημα του Δήμου Ζαχάρως για την εγκατάσταση τεσσάρων συστημάτων πρόσβασης ΑμεΑ, επικαλούμενος τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Θαλάσσιου Πάρκου Ιονίου, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την κανονιστική της ισχύ.

Παράλληλα, τονίζει ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση, παρότι φέρεται να είναι μη δεσμευτική, έγινε αποδεκτή από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη νομική βάση της διαδικασίας όσο και για το πώς διασφαλίζεται στην πράξη το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ισότιμη πρόσβαση στους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική προτεραιότητα. Το ίδιο όμως σημαντικό και αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στις παραλίες χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Δεν μπορεί η έλλειψη συντονισμού ή οι διοικητικές ασάφειες να οδηγούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα εκτός δημόσιων χώρων και εκτός κοινωνικής ζωής», σημειώνει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με την ερώτησή του καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν πράγματι υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ, ποιο ήταν το σκεπτικό της και με ποια νομική βάση έγινε επίκληση της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πριν από την ολοκλήρωση της κανονιστικής της ισχύος.

Παράλληλα ζητά άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες της Ηλείας και κάθε άλλης περιοχής, όπου ενδέχεται να προκύπτουν αντίστοιχα προβλήματα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos