
Μιχάλης Κατρίνης:”Να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση 2.500 αμπελουργοί της Ηλείας λόγω διοικητικών καθυστερήσεων”
Κατρίνης: Να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση 2.500 αμπελουργοί της Ηλείας
Τον κίνδυνο να χάσουν τη συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση που δικαιούνται περίπου 2.500 αμπελουργοί της Ηλείας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.
Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί έχουν υποβάλει εγκαίρως τα απαιτούμενα αιτήματα επικαιροποίησης των στοιχείων των αμπελοτεμαχίων τους και έχουν τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μεγάλος αριθμός αιτημάτων παραμένει σε εκκρεμότητα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την ενίσχυση παραγωγοί που πληρούν κανονικά τις προϋποθέσεις.
Ο κ. Κατρίνης επικαλείται τις διαμαρτυρίες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαλιάδας και της Ομάδας Παραγωγών «Εύφορη Γη», σύμφωνα με τις οποίες οι καθυστερήσεις οφείλονται σε σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τεχνικής υποστήριξης στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά να γνωστοποιηθεί ο αριθμός των εκκρεμών αιτημάτων, το χρονοδιάγραμμα εξέτασής τους, καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των υπηρεσιών. Παράλληλα, ζητά ειδική ρύθμιση ώστε οι αμπελουργοί που υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα αιτήματά τους να λάβουν κανονικά τη συνδεδεμένη ενίσχυση της εσοδείας 2025 και να μη βρεθούν αντιμέτωποι με απώλεια εισοδήματος λόγω διοικητικών καθυστερήσεων
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








