Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μουσικοί από 6 χώρες συγκεντρώθηκαν για 5 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία

viber image 2024 07 01 11 36 46 672

 Πάνω από 30 μουσικοί από 6 χώρες συγκεντρώθηκαν για 5 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία, για το θερινό σεμινάριο της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι.

 Πρόκειται για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, οι οποίοι κατασκευάζουν μόνοι τους τις φλογέρες τους από καλάμι μπαμπού και παίζουν σε μικρά σύνολα, καθώς και σε ορχήστρα.

 Την Τρίτη το βράδυ, 3/7/24, τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ορχήστρα των χειροποίητων αυτών οργάνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας, σε ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, στις 21:45.

 Σημειώνεται ότι οι φλογέρες από καλάμι είναι κουρδισμένες στις κλίμακες της δυτικής μουσικής και το ρεπερτόριο τους έχει να κάνει με την διεθνή παράδοση, την αναγέννηση, το μπαρόκ αλλά και με την κλασσική και σύγχρονη μουσική. Το ηχόχρωμά της καλαμένιας φλογέρας είναι ιδιαιτέρως γλυκό και φυσικό, κάτι που τις κάνει πολύ αγαπητές στα παιδιά και διευκολύνει την δημιουργία μουσικών συνόλων.

viber image 2024 07 01 11 36 46 672

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds